Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Хто заплатив за Монумент Слави у Львові? - судова справа про демонтаж триває

Сьогодні, 18 січня, о 15.00 в Галицькому районному суді відбудеться четверте слухання справи щодо демонтажу Монумента Бойової Слави Радянської Армії, що у Львові на вул. Стрийській. Комуністи знайшли свідків, що Монумент будувався не коштом СРСР, за добровільні пожертви. Про це повідомив прес – центр Львівського ОК КПУ.

Зокрема, у повідомленні сказано: "В останньому слухані на захист вищезгаданого монументу виступили зам. Голови антифашистського комітету України тов. Калинюк О.Н., та Голова Львівського обласного Комітету по спасінню державних надбань Львівщини Василько Р.С.

Позовна заява члена УРП Ангела Григорія суперечить вимогам Конституції України та закону України «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років.

Суд прийняв все до уваги, та вирішив після заяв Калинюком О.Н. та Васильком Р.С. клопотання на підтвердження факту, що Монумент Бойової Слави Радянської Армії у Львові будувала не держава СРСР, а будувався він на добровільні пожертви воїнів Червонопрапорного Прикарпатського військового округу та громадян. Свідками цього факту є Куцин Петро Петрович та Махоньок Тимофій Андрійович, які особисто здавали пожертви на побудову зазначеного Монументу".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ