Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Економіка

єОселя: в Мінекономіки розповіли про результати тижня

За минулий тиждень 135 українців отримали пільгових іпотечних кредитів на 200 млн грн. Про це повідомили в Міністерстві економіки України.

Зокрема, минулого тижня кредити отримали:

  • під 3% — 91 військовослужбовець та силовик, 20 педагогів, 13 медиків, 2 науковці;
  • під 7% — 9 українців без власного житла.


На сьогодні взяти кредит за програмою єОселя можна у 6 банках: Ощадбанк, Приватбанк, Укргазбанк, Глобус банк, Sky Bank та Укрексімбанк.

“Вже 2679 українських родин скористались можливістю отримати пільгові іпотечні кредити за урядовою програмою єОселя. Загалом банками видано таких кредитів на 3,77 млрд грн. Лише минулого тижня кредити за програмою взяли 135 українців. Майже 70% з них - військовослужбовці та силовики. Нагадую, що для них програмою передбачена пільгова ставка кредитування - 3%. Як і для медиків, педагогів, науковців. В той же час з 1 серпня іпотечні кредити стали доступні для всіх українців, які не мають власного житла. Для них діє ставка 7% і минулого тижня такі кредити взяли 9 українців”, - зазначила Надія Бігун. 

Найбільше іпотечних кредитів взяли мешканці:

  • Київської області - 41;
  • міста Києва - 20;
  • Вінницької та Рівненської областей - по 8;
  • Волинської - 7.

Нагадаємо, що скористатись програмою доступного кредитування сьогодні можуть як представники окремих професій, так і громадяни, які не мають у власності житла або хочуть покращити його умови. Для військовослужбовців ЗСУ за контрактом, вчителів, медиків та науковців пільгова ставка складає 3% річних. Для інших  категорій - учасників бойових дій, ветеранів, ВПО, інших громадян - ставка іпотеки становить 7%. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ