Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Ініціатива «Першого грудня» – це клуб, організований владою, – Павличко

Дмитро Павличко вважає, що ініціативна група «Першого грудня» – це клуб, організований президентом. Про це поет заявив нині, 23 листопада, у Львові.

За його словами, начебто теза ініціативи, що уряд поганий, а опозиція ще гірша, запущена, щоб принизити справжніх українських героїв. А такими, стверджує Павличко, є представники «Свободи», які нещодавно вивели на вулиці Києва близько 30 тисяч людей, у той час як «київські лідери» поховалися по своїх кабінетах.

Павличко розповів, що опечалений вчорашніми подіями на Майдані у столиці, коли в День Свободи беркутівці ловили людей, які намагалися виставити намет. З його слів, десятки-сотні одягнених в металеві костюми правоохоронців хапали людей, викручували руки учасникам Майдану, хоча попередньо було сказано про відсутність заборони відзначати цей день.

Павличко заявив, що в теперішніх умовах великі надії покладає на Кличка і «Свободу», які мають показати приклад єдності. На думку Павличка, у них нема шансів на зраду, бо тоді народ встане і проти них.

«Мусимо розуміти, що добром і ласкою не візьмемо», – наголосив поет.

«Не в Януковичу справа, ми глибоко раби… Або ж ми вийдемо на Майдан, або будемо потопати у неволі», – додав Павличко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ