Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Іноземні студенти щороку вливають в економіку $ 504 млн

Іноземні студенти щороку вливають в економіку України $ 504 млн. Кожен зі 63 тисяч іноземних студентів платить орієнтовно $ 2 тис. за навчання і статистично ще три такі суми на інші потреби. Про це, у ході проведення III Національного форуму "Бізнес і університети" сказав заступник міністра освіти і науки Олег Дерев’янко, повідомляє сайт osvita.ua з посиланням на Інтерфакс-Україна.

"За сьогоднішнім курсом це десь 11 млрд грн, а це майже повна сума фінансування державної вищої освіти в Україні", - зазначив Дерев’янко.

За даними заступника міністра, держава виділяє на фінансування вищої освіти загалом 16 млрд грн на рік.

Разом з тим, показник надходжень від іноземних студентів може бути і вищим. За оцінкою Центру розвитку корпоративної та соціальної відповідальності, кількість іноземних студентів в Україні у 2013-2014 роках становила майже 70 тисяч, або 4,1% від загальної кількості (1,724 млн).

За словами заступника міністра освіти і науки, освіту можна розглядати як економічну категорію і як галузь, що має експортний потенціал. Зокрема, залучення більшої кількості іноземних студентів надасть можливість принести ще більше коштів економіці країни безпосередньо, не лише через підготовку або розвиток людського капіталу

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ