Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Intellias запускає навчальну програму IntelliDrive для студентів УКУ

Спеціалісти Intellias навчатимуть Embedded-розробки студентів третього та четвертого курсів факультету прикладних наук Українського Католицького Університету.

Учасники навчальної програми IntelliDrive отримають можливість працювати над власними рішеннями для Intellias Automotive Kit – інноваційної портативної цифрової панелі приладів для автомобілів, яку компанія презентувала на міжнародній виставці СES23 у Лас-Вегасі.  

Курс IntelliDrive інтегрували у навчальну програму спеціальності “Комп’ютерні науки, IT та бізнес-аналітика”. IntelliDrive є дисципліною на вибір, тож студенти можуть обрати цей напрямок серед трьох інших. Курс передбачає лекційну та практичну частини.

“Ми в Intellias завжди із захопленням працюємо над створенням навчальних програм для молодих спеціалістів у сфері ІТ, аби отримані знання були для них максимально корисними. Зокрема, впродовж IntelliDrive-навчання студенти розроблятимуть власні проєкти на основі Intellias Automotive Kit. Intellias є одним із лідерів автомотів-індустрії, а програмне забезпечення, розроблене компанією, використовують понад 179 млн автомобілів у світі. Отриманий досвід додасть студентам впевненості та мотивуватиме їх рости і розвиватися у ІТ-сфері”, – Сергій Марчук,  Senior Embedded Engineer в Intellias, викладач IntelliDrive Program. 

Під менторством спеціалістів Intellias учасники курсу дізнаються про найновіші концепції у сфері автомобільної інженерії, зокрема: 

  • ознайомляться зі стандартами розробки систем із вимогами до надійності;
  • вивчатимуть підходи до розробки програм для високопродуктивних блоків керування включно з розробкою графічних інтерфейсів користувача з використанням Kanzi HMI. 

“Впродовж останніх років автомобільна галузь активно трансформується. Сучасні автомобілі вже можна вважати складними IT-продуктами. Ми раді співпраці з компанією Intellias, яка має глибоку експертизу в цьому напрямку і готова поділитися з нашими студентами своїм досвідом у створенні інноваційних рішень", – заступник декана факультету прикладних наук УКУ Олесь Добосевич.

Спеціалістки та спеціалісти Intellias регулярно долучаються як наставники та ментори до спільних навчальних проєктів із вищими навчальними закладами. Зокрема, цього року компанія також підписала меморандум про співпрацю із Львівським національним університетом ім. Івана Франка. У межах цієї співпраці Intellias створить інноваційну освітню лабораторію IntelliMapLab на базі однієї з аудиторій. 

Дбаючи про можливості для початківців у сфері ІТ, компанія також запускає власні навчальні програми, регулярно проводить тематичні вебінари, марафони та хакатони. Від 2021 року в Intellias працює освітній хаб IntelliStart, що передбачає безкоштовне навчання актуальним технічним спеціальностям. У 2022-2023 роках компанія також успішно реалізувала програму Junior Stream з особливим фокусом уваги на вивченні Java та додатковим вивченням Scala.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ