Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Інтрига в Львівській облраді: хто стане заступником Колодія?

Сьогодні, 23 листопада, під час брифінгу новообраний голова Львівської обласної ради Петро Колодій, відповідаючи на запитання журналістів щодо його заступників, зазначив, що наразі з цього приводу тривають консультації з політичними силами, представленими у Львівській обласній раді.

«Це питання залежить не лише від мене, але від усіх політичних сил», - зазначив Колодій.

Додамо, що за головування Олега Панькевича Петро Колодій був першим заступником голови облради, другим заступником був «нашоукраїнець» Валерій П’ятак. Відповідно, після кадрових перестановок посада першого заступника звільнилася.

Однак, найвірогідніше першим заступником стане Валерій П’ятак, який, за інформацією Гал-інфо, був обраний на посаду заступника голови за квотою «Фронту змін». Варто також додати, що саме голова фракції «Фронту змін» Степан Кубів на сьогоднішньому засіданні сесії запропонував кандидатуру свободівця Петра Колодія на посаду голови облради, а це свідчить про певні домовленості.

Тому, найвірогідніше, що вільною залишиться посада заступника голови. 

Як стало відомо Гал-інфо з джерел у Львівській обласній раді, торги за посаду між політичними силами тривають.

Зокрема, найвірогіднішим претендентом називають рухівця, голову фракції НРУ Андрія Корната, адже НРУ – це третя за величиною фракція у Львівській обласній раді.

Серед ймовірних кандидатів також з’явилося прізвище депутатки від УДАРу Оксани Юринець, яка на парламентських виборах у виборчому окрузі № 117 посіла третє місце.

Призначення на цю посаду Оксани Юринець теж виглядає досить правдоподібним, адже це призначення може бути частиною торгу на загальнонаціональному рівні. Відомо, що об’єднана опозиція сподівається на співпрацю з УДАРом, який у Львівській облраді очолює Юринець.

Сама Юринець на запитання Гал-інфо віджартувалася, не підтвердивши і не спростувавши цю інформацію.

Та наші джерела повідомляють, що швидше за все ця посада їй не дістанеться, а заступником стане Андрій Корнат. Натомість Оксана Юринець може очолити комісію контролю, яку до того очолював свободівець Михайло Блавацький. 

Фото: ЗІК.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ