Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

23 листопада у Львівській обласній раді оберуть нового голову ради?

Завтра, 23 листопада, відбудеться сесія Львівської обласної ради. До порядку денного має бути включене питання про обрання нового голови ради - замість "свободівця" Олега Панькевича, який став депутатом ВРУ за партійним списком. Про це повідомило джерело.

Водночас інше джерело ймовірність саме такого перебігу подій оцінило, як "50 на 50", мовляв, переговори ще не завершились.

Нагадаємо, що серед наступників Олега Панькевича найчастіше називають його теперішнього першого заступника, однопартійця Петра Колодія. Посаду ж першого заступника пророкують нинішньому заступнику голови Львівської обласної ради Валерію П'ятаку. Не виключено, що за посади заступників поборяться Олександр Ганущин (НРУ), Оксана Юринець ("УДАР"), Андрій Корнат (НРУ). 

Воднораз експерти стверджують, що коли за кандидатуру Петра Колодія не вдасться набрати потрібну кількість голосів, то і у самого Валерія П'ятака з'являється шанс - як у найкомпроміснішої фігури - очолити Львівську обласну раду, або навіть і у екс-голови облради Мирослава Сеника. (Нагадаємо, що обидва входили у фракцію "Нашої України", яка саморозпустилась).  

Додамо: для того, щоб звільнити голову обласної ради потрібно дві третіх голосів, а для того, щоб признатити, - проста більшість.

Фракційна структура Львівської обласної ради (116 депутатів) станом на сьогодні така:

"Свобода" - 41

"Фронт змін" -18

Партія регіонів - 10

НРУ - 8

Партія промисловців та підприємців - 6

Партія "Відродження" - 6

УНП - 5

Народна партія - 2

"УДАР" - 4

КУН - 2

Позафракційні - 14 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ