Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Інвалідність – це не про медичну сферу, це про соціальне явище», - Ніна Мацюк

Фото: ЛМР

Таким спостереженням поділилась експертка з питань інклюзивності та безбар'єрності Ніна Мацюк, яка стала однією зі спікерів другого етапу навчання для готельєрів та рестораторів «Гостинність без обмежень». Цей освітній проєкт, який триватиме 4-5 вересня у Львові, є ініціативою управління туризму Львівської міськради.

«Часто здається, що коли ми говоримо про безбар’єрність, про доступність, це все потрібно тільки людям з інвалідністю. І це дійсно, в першу чергу, важливо для людей з інвалідністю, але розберімось також, хто є представниками маломобільних груп населення», - зазначила спікерка. Ніна Мацюк звернула увагу на те, що перелік осіб, які належать до маломобільних груп населення, є доволі великим: вагітні жінки, люди старшого віку, люди з тимчасовим функціональним порушенням, діти до 7 років, люди з інвалідністю, люди з валізою, велосипедом, самокатом, люди з собакою тощо.

«По суті, можна сказати, що доступність та безбар’єрність потрібна усім людям, бо так чи інакше всі вони в певному циклі свого життя якраз таки є представниками/представницями маломобільних груп населення», - зазначила спікерка.

Про архітектурну доступність та інклюзивні послуги у закладах громадського харчування детальніше розповів Володимир Висоцький, сертифікований фахівець з доступності збудованого середовища. Зокрема, спікер розповів про вимоги і рекомендації у побудові простору на паркувальних майданчиках, про умови для безперешкодного входу у будівлю та зручної орієнтації у середовищі.

Додамо, що до другого етапу навчальної програми долучились до 40 готельєрів та рестораторів, які зможуть отримати не лише теоретичні знання. В учасників також є чудова нагода на практиці проаналізувати дотримання стандартів доступності та наявність інклюзивних послуг у міських готелях та закладах харчування.
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ