Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Іракський бізнес зацікавився українським вагонобудуванням та експертами-інженерами

Іракський бізнес зацікавився українським вагонобудуванням та експертами-інженерами. Повідомили Гал-інфо в прес-службі Українського союзу промисловців і підприємців.

Представники промислово розвиненого іракського регіону Басри зацікавлені в налагодженні прямого контакту із українськими машинобудівними компаніями, науковими установами задля розвитку взаємовигідного співробітництва в галузі промисловості, залізничного транспорту, суднобудування, енергетики, будівництва, освіти комунальної сфери тощо. Делегація від Ради регіону Басри, куди ввійшли також очільники місцевих компаній, підписала із УСПП як найпотужнішим об’єднанням промисловців та підприємців України протокол про наміри співробітництва.

Іракська сторона вважає, що це можна зробити на основі інтеграції наявних в Україні технологій, висококваліфікованих кадрів і виробничих потужностей з потребами та ресурсним потенціалом регіону Басри, а також з фінансовими можливостями окремих компаній Басри, таких як «Мідал».

«Це відповідає довготривалим інтересам сторін і дозволить більш динамічно розвивати економічний потенціал Іраку, Йорданії та України. Ваша країна приваблива для співробітництва, адже входить до десятки найсильніших індустрій в світі», - переконаний голова Ради регіону Басри пан Сабах.

В свою чергу, президент УСПП Анатолій Кінах відмітив, що вітчизняне вагонобудування має що запропонувати своїм закордонним партнерам. Більше того, вітчизняні фахівці, окрім виготовлення кінцевого продукту, також можуть провести аудит діяльності іракських промислових підприємств та надати свої рекомендації, здійснити їх оновлення та модернізацію. Серед інших проектів – створення очисних систем для питної води, її опріснення, що є критично важливим для такого посушливого регіону, підготовка технічних рішень для освітлення міста на базі інноваційних технологій і будівництва соціальних об'єктів тощо.

«При бажанні вашого бізнесу зайти в Україну із відповідними інвестиціями, ми радо допоможемо з цим, скоординуємо. Також, задля тіснішого налагодження співпраці, можна провести двосторонній економічний форум у наступному році, за якого підприємці мали би змогу проводити безпосередні переговори із партнерами, що їм потрібні», - зазначив Анатолій Кінах.

Наразі іракська сторона зацікавлена у візиті в Басру групи українських спеціалістів, які б оцінили масштаби запланованих робіт на залізниці, інших об’єктах промисловості. За результатами їх роботи можна буде говорити про конкретні контакти по закупівлі запчастин, вагонів, іншої техніки. Відповідними проектними роботами займеться Міжнародна академія наук та інноваційних технологій (МАНІТ).

Сторони поінформують про сформовані наміри свої відомства закордонних справ та керівництва держав та продовжуватимуть плідні контакти.

«Ми раді знайти в Україні партнерів і сподіваємося на розвиток взаємовідносин», - підсумував пан Сабах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ