Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Ірина Венедіктова: "ДБР потрібна сильна Рада громадського контролю"

Фото: ДБР
Фото: ДБР
Фото: ДБР
Фото: ДБР
Фото: ДБР
Фото: ДБР
1/3
Як інформує прс-служба ДБР, у Державному бюро розслідувань відбулася відкрита нарада щодо визначення шляхів подальшої співпраці з Радою громадського контролю при ДБР.

ʺРада громадського контролю при ДБР має найбільші повноваження серед громадських рад правоохоронних і державних органів. Троє із п‘яти членів Дисциплінарної комісії Бюро - члени РГК. Для нас дуже важливо щоби Рада громадського контролю була потужна, щоб допомагати нам самоочищуватись та не звертати з нашого вектора побудови сильного і ефективного правоохоронного органу та захисту Законуʺ, - заявила Ірина Венедіктова.

Наразі цей важливий орган забезпечення прозорості та цивільного контролю за діяльністю Бюро заблокований. Для того, щоб перезавантажити роботу Ради громадського контролю т.в.о. Директора ДБР Ірина Венедіктова ініціювала слухання із громадськістю. Під час зібрання був обговорений проект нового Положення про Раду громадського контролю при ДБР.

ʺНам потрібно сформувати нову раду за чіткими і прозорими правилами, створеними спільно із громадськістю. Ми хочемо зробити Раду громадського контролю сильною. Нам не потрібні кишенькові члени, нам потрібне надійне плече, яке буде і контролювати нас, і допомагати нам у наших завданнях перед суспільствомʺ, - додала т. в. о. Директора.

Наразі розпочато збір пропозицій громадськості щодо критеріїв відбору кандидатів до складу РГК, найнадійнішого способу голосування та строків роботи Ради. Нове Положення про Раду громадського контролю має бути вже найближчим часом подане на затвердження Президентові України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ