Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Іслямов: не вірю в мирний сценарій звільнення Криму

Координатор акції з блокади Криму Ленур Іслямов допускає військовий сценарій повернення півострова, з 2014 року анексованого Росією. Про це він сказав в ефірі Радіо Крим. Реалії 19 січня.

«Я не вірю в мирний сценарій звільнення Криму, але це моя суб’єктивна думка», – сказав Іслямов.

При цьому він спрогнозував можливий сценарій розвитку подій на півострові через економічні труднощі в Росії. «Це буде відбуватися швидше за все так: санкції дотиснуть, я так думаю, що Путіна (президент Росії Володимир Путін – ред.) змістять в найближчій перспективі, прийде якась військова хунта, яка вирішить все-таки організувати останній свій бій. Тому що вони для цього готувалися стільки часу. Їм це здасться зрадою з боку будь-якого іншого політика, який буде повертати Крим», – припустив Іслямов.

Інший гість ефіру Радіо Крим. Реалії, спікер «Правого сектору» Олексій Бик заявив, що в «Україні наразі немає шляхів повернення Криму» під свій контроль.

«Ми поки що не бачимо ні дипломатичних шляхів, ні військових для того, щоб повернути Крим до України. Однак, ми можемо разом створювати передумови для того, щоб такі шляхи з’явилися. Зараз дуже складна ситуація політична, і дипломатичний шлях для нас також закритий, як і військовий», – сказав Бик.

Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму 20 лютого 2014 року. Країни Заходу також не визнають анексію Криму і запровадили низку економічних санкцій проти Росії. Москва заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ