Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Іспанія до липня може визнати Палестинську державу — Санчес

Прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес очікує, що Мадрид визнає Палестину як державу до липня, і переконаний, що в найближчі місяці на міжнародній арені відбудеться низка подій, які сприятиме приєднанню інших країн до цього визнання.

Про це він сказав журналістам під час турне країнами Близького Сходу, повідомляє EFE.

На засіданні лідерів ЄС 22 березня прем'єр Іспанії заявив, що домовився з лідерами Ірландії, Мальти та Словенії "зробити перші кроки" до визнання держави, яку проголосили палестинці на Західному березі річки Йордан та у секторі Гази.

Санчес нагадав, що рішення про визнання Палестини може ухвалити уряд Іспанії, і воно не потребує схвалення парламенту країни. Водночас він запевнив, що проінформує законодавчу владу.

Прем'єр Іспанії переконаний, що в період з квітня по червень на міжнародній арені відбудуться певні події щодо конфлікту між Ізраїлем і ХАМАС і радить уважно стежити за дебатами з цього приводу в ООН.

Намір Санчеса полягає в тому, щоб визнання не відбувалося ізольовано і що існує група країн, яка бере на себе цю відповідальність і допомагає вирішити конфлікт.

Крім того, він переконаний, що в ЄС існує критична маса, яка змусить кількох партнерів зі спільноти прийняти таке рішення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ