Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Історії фронту: як бійці 24-ї королівської бригади захищають небо від ворожих ракет

Олег з позивним «Сокіл», проживаючи за кордоном, в час найбільшого виклику перед Україною, повернувся додому, щоб стати на захист своєї Батьківщини.
Фото - ЛОДА

Потрапивши в Збройні Сили, він пройшов навчання на оператора ПЗРК (переносний зенітно-ракетний комплекс). В лавах Королівської бригади з літа минулого року. Перший бойовий досвід отримав на півдні, під час звільнення Херсонщини, повідомляють в ЛОДА. 

Певний час, в складі свого підрозділу, здійснював повітряне прикриття столиці, де, завдяки злагодженій і вдалій роботі наших воїнів, було відбито численні ракетні атаки ворога.

Після Києва потрапив на Донеччину, де ворог несе одну розруху. Основним завданням Олега і його побратимів є повітряний захист наших піхотинців, щоб не підпустити ворожу авіацію, і зберегти життя хлопців в окопах. Саме тому стрільцям-зенітникам завжди необхідно перебувати в безпосередній близькості до «нуля».

«Практично кожен день ворожа авіація підлітає до наших позицій. Безпілотники противника постійно здійснюють пошук нашого місцерозташування, тому запорукою вдалого «полювання» є маскування», - ділиться Олег.

В один травневий ранок, ворог використовуючи ударний вертоліт Мі-24, вирішив завдати удару по позиціях бригади. Під час його заходу на запуск некерованих авіаційних ракет, по ворожому «крокодилу» відпрацювали зенітники 24-ки.

Олег з побратимом синхронно здійснили постріл. Ракета побратима дозволила нейтралізувати теплові пастки випущені гелікоптером, а «Ігла» Олега знищила саму «вертушку». Таким чином врятувавши життя наших бійців і додавши ще одну «пташку» до числа втрачених росіянами в цій війні.

«Вони тут не господарі. І ніколи не будуть. Перемога повинна бути і обов’язково буде. До того часу, скільки треба, стільки я тут і буду», - посміхаючись говорить Олег та продовжує нести своє чергування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ