Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Історія Михайла Грушевського повинна бути в бібліотеках Сходу, - Ганущин

Сьогодні, 29 вересня, у Львові відбуваються урочистості з нагоди 150-ї річниці від Дня народження Михайла Грушевського. Керівництво області разом з громадою уже поклали квіти до пам’ятника Михайла Грушевського. Повідомила прес-служба Львівської облради.

«Михайло Грушевський казав, мовляв, не думайте багато, що буде потім, думайте, що ви зараз можете зробити, аби потім було краще. На жаль, зараз є багато людей, які знають Михайла Грушевського як людину, яка зображена на 50-ти гривневій банкноті. На Форумі видавців у Львові було презентовано книгу «Михайло Грушевський. Твори у 50-ти томах». Дуже важливо, аби ця книжка була не тільки у бібліотеках Галичини, а й на Сході. Ми разом маємо знати і віддавати шану цьому великому українському історику, політику і громадському діячу», – сказав під час свого виступу Олександр Ганущин.

Після покладання квітів усі охочі відвідали заходи у Державному меморіальному музеї М. Грушевського, що на вул. І. Франка, 154.

У програмі заходів також передбачено: урочисте спецпогашення поштової марки, присвяченої 150-річчю від дня народження відомого діяча, круглий стіл "Михайло Грушевський. Історія, яку творив і писав Він", презентації: науково-музейного видання "Листування Михайла, Марії та Катерини Грушевських. Книга друга", музейного фільму "14-й місяць Михайла  Грушевського у Львові", відкриття виставок: "Михайло Грушевський в образотворчому мистецтві", "Родина Грушевських: нові сторінки життєпису в епістолярії", "Михайло Грушевський – вчений, історик, державний муж", нагородження авторськими музейними медалями грушевськознавців, екскурсія "Львівські адреси родини Грушевських".

Довідка: Михайло Грушевський (1866-1934) — визначний історик, археолог, літературознавець, соціолог, публіцист, письменник, організатор української науки, громадсько-політичний і державний діяч, засновник Української Народної Республіки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ