Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Італія використає головування в G7 для посилення підтримки України — Reuters

Італія використає своє головування у "Групі семи" (G7), щоб кинути виклик наростальним уявленням про те, що росія перемагає в Україні та що Захід втомився від війни.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерело, знайоме з планами Італії G7.

За словами співрозмовника агентства, основними питаннями на порядку денному лідерів G7 стануть конфлікт на Близькому Сході, продовольча безпека, зміна клімату, розвиток в Африці, взаємодія з Китаєм і штучний інтелект.

Крім того, як і під час двох останніх головувань у G7, війна в Україні також буде важливим фактором, повідомило джерело на умовах анонімності.

Reuters зазначає, що колись непохитна західна підтримка України під час війни, здавалося, похитнулася в останні місяці на тлі політичних суперечок у Вашингтоні та Брюсселі, які призупинили постачання вкрай необхідної зброї та фінансування.

Однак джерело повідомило, що лідери G7 сповнені рішучості показати, що вони залишаються повністю відданими Києву, і не можуть ризикнути проявити ознаки слабкості через два роки після того, як росія вторглася до свого сусіда.

"Ми повинні змінити наратив щодо України", — сказало джерело, додавши, що президент росії Володимир Путін втратив значний фінансовий, військовий і дипломатичний вплив після вторгнення.

Італія головуватиме у G7, до якої також входять США, Японія, Німеччина, Велика Британія, Франція та Канада, протягом 2024 року та прийматиме саміт у червні.

Італія планує організувати 20 зустрічей на рівні міністрів під час свого головування у G7, розпочавши триденну зустріч з 13-15 березня, присвячену промисловості, технологіям і цифровізації, яка приверне увагу до швидкоплинної революції ШІ.

Прем’єр-міністр Джорджія Мелоні вже заявила, що небезпека, яку представляє штучний інтелект, буде ключовим питанням для головування Італії у G7, і вона присвятить цьому питанню одну сесію на саміті 13-15 червня в Апулії, повідомило джерело.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ