Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Італія запровадила надзвичайний стан: деталі

Кабінет міністрів Італії оголосив надзвичайний стан у сфері імміграції після "різкого зростання" потоків мігрантів через Середземне море.

Про це повідомляє Reuters.

Надзвичайний стан буде підкріплено початковим фінансуванням у розмірі 5 мільйонів євро (5,45 мільйона доларів) і триватиме шість місяців, повідомило міністерство морського та цивільного захисту.

"Нехай буде ясно, ми не вирішуємо проблему, рішення може залежати лише від відповідального втручання Європейського Союзу", - сказав  міністр цивільного захисту Нелло Мусумечі.

Цей захід дозволить правому уряду Джорджії Мелоні швидше репатріювати тих, кому не дозволено залишатися в Італії, посилюючи накази про ідентифікацію та видворення, повідомило джерело в уряді.

Уряд пообіцяв стримувати масову імміграцію, але, за даними міністерства внутрішніх справ, у 2023 році до Італії прибуло близько 31 300 мігрантів, порівняно з приблизно 7 900 за той самий період минулого року.

Після смертельної аварії корабля біля південноіталійського регіону Калабрія наприкінці лютого Мелоні закликала Європейський Союз зробити більше для припинення нелегальної імміграції, оскільки вона посилила тюремні терміни для контрабандистів людей.

«Це правильно, що міністерство внутрішніх справ та інституції повинні мати спеціальні повноваження для вирішення та управління складним явищем, яке створює навантаження на деякі південні регіони», — сказав у заяві губернатор Калабрії Роберто Очіуто.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ