Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

ITF Lion Cup визначив переможців

У Львові на відкритих кортах палацу спорту «Україна» завершився ювілейний десятий міжнародний тенісний турнір третьої категорії ITF Lion Cup. Участь у найпрестижнішому тенісному турнірі у Львові взяли понад 120 спортсменів до 18 років з 20 країн світу.

Фінал одиночного розряду як і серед хлопців, так і серед дівчат став справжньою окрасою турніру. Що цікаво, обидва фінали розпочиналися на відкритих кортах палацу спорту «Україна», однак через дощ спортсмени були змушені догравати вирішальні матчі на критих кортах СОК «Євроспорт». До слова, за усю історію проведення ITF Lion Cup уже всьоме фінали одиночного турніру організатори були змушені проводити саме на кортах «Євроспорту».

Перший сет фінального матчу американець Тобі Кодат ще на кортах ПС «Україна» у турка Бори Сенгула виграв без усіляких проблем – 6:1. Втім, зміна локації після дощу внесла у це протистояння певну інтригу. Турок на критому корті зумів нав’язати свою гру і навіть вигравав у другому сеті з рахунком 5:4. Як виявилося згодом, на більше турка у цьому матчі не вистачило. Через нестабільну гру він примудрився програти три гейми поспіль і в підсумку програв матч з рахунком 1:6, 5:7. До слова, турок Бора Сенгул на цьому турнірі був другим сіяним, а Тобі Кодат – третім. На шляху до фіналу Тобі Кодат розгромив казаха Достанбека Ташбулатова, який на цьому турнірі мав перший номер посіву – 6:0, 6:2.

У фіналі одиночного турніру серед дівчат зустрілися перша та друга сіяна – харків’янка Дарія Лопатецька та француженка з українським корінням Кароль Монне. Остання за наразі не підтвердженою інформацією народилася в Київській області, однак в ранньому віці її вдочерила французька сім’я.

У напруженій боротьбі Монне вдалося перемогти Лопатецьку з рахунком 6:4 та 6:3, однак харків’янка з усіх сил намагалася ні в чому не поступатися. Хтозна як би завершився цей поєдинок, якби дівчата грали на відкритому корті. На ньому по ходу першого сету Лопатецька мінімально перемагала. Догравали перший сет та матч загалом дівчата також на критому корті СОК «Євроспорт».

У змаганнях пар українці виступили значно краще, аніж в одиночному розряді. Харків’янка Дарія Лопатецька та Лобов Костенко з Кривого Рогу стали переможцями парного турніру, у вирішальному матчі з рахунком 6:0, 6:0 розгромивши чешку Маркету Паначкову та Сену Саріоглан з Туреччини.

Українці Ілля Білобородько (Сєвєроднецьк) та Олександр Овчаренко з Києва стали фіналістами змагань у парному розряді, програвши італійцям Лоренцо Лоттолі та Фраческо Пассаро – 4:6, 6:7.

Переможці та призери турніру з рук директора ITF Lion Cup Анатолія Стасюка та головного арбітра Гліба Пивоварова отримали пам’ятні Кубки та дипломи. Втім, найголовніше для усіх спортсменів було у Львові набрати світові рейтингові очки.

За словами організаторів, велика ймовірність того, що ITF Lion Cup через реконструкцію палацу спорту «Україна» наступного року пройде на відкритих кортах ФСТ «Динамо».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ