Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ізраїль відклав наземну військову операцію в Секторі Гази на кілька днів

Ізраїль відклав початок наземної військової операції в Секторі Гази на кілька днів частково через погоду.
Фото - WNET.fm

Про це повідомляє The New York Times (NYT) з посиланням на джерела в Армії оборони Ізраїлю.

"За словами офіцерів, вторгнення спочатку планувалося на вихідні, але його відклали на кілька днів, принаймні частково через погодні умови, які ускладнили б ізраїльським пілотам і операторам безпілотників забезпечення прикриття наземних військ із повітря", - ідеться в публікації.

NYT пише, що військові підтвердили, що в п'ятницю до Сектора Гази на короткий час увійшли розвідувальні групи, і що ізраїльські війська підвищують свою "готовність" до наземної війни.

Вважається, що десятки тисяч бойовиків ХАМАС засіли в сотнях кілометрів підземних тунелів і бункерів під містом Газа і прилеглими до нього районами північної частини. Ізраїльське військове керівництво очікує, що ХАМАС спробує перешкодити їхньому просуванню, підриваючи деякі з цих тунелів, коли ізраїльтяни просуватимуться над ними, а також підриваючи придорожні бомби та мінуючи будівлі.

NYT цитує трьох ізраїльських офіцерів, які повідомили деякі деталі про військову підготовку ізраїльтян. Зокрема, "для полегшення дій ізраїльських військовослужбовців правила застосування зброї було пом'якшено, що дає змогу солдатам проводити менше перевірок, перш ніж стріляти в можливих противників".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ