Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Ізраїль закликав жителів Гази евакуюватися з прикордонних районів

У вівторок, 20 листопада, ВПС Ізраїлю розкидали над північчю сектора Газа листівки, в яких закликали людей, що живуть неподалік від ізраїльського кордону, зібрати речі і якомога швидше піти в центр міста, повідомляє France Presse.

На думку спостерігачів, заклик до евакуації мирних жителів може свідчити про два варіанти розвитку подій: або ізраїльтяни планують масовані бомбові удари по прикордонних районах, або вони зібралися ввести туди війська. Зараз командування ізраїльської армії своїх планів не розкриває.

Глава ХАМАСу в той же день оголосив про те, що Ізраїль незабаром почне наземну операцію, в ефірі каналу Аль-Акса, підконтрольного правлячому в секторі руху. У зв'язку з цим Деїф закликав усіх приготуватися до справжніх боїв,які можуть розгорнутися на території сектора.

Зазначимо, раніше Ізраїль заявляв, що відкладає наземне вторгнення на невизначений термін у зв'язку з переговорами, які проходять в Каїрі між сторонами конфлікту. У ході переговорів і Ізраїль, й ХАМАС офіційно заявляли, що не заперечують проти перемир'я, проте виключно на своїх умовах, неприйнятних для іншої сторони.

Нагадаємо, збройний конфлікт між Ізраїлем і рухом ХАМАС триває від середи минулого тижня, когла ізраїльська армія почала операцію Хмарний стовп.На сьогодні жертвами двостороннього обстрілу стали троє ізраїльтян і 112 палестинців.

Кореспондент

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ