Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Кабінет міністрів України запровадив електронні лікарняні листки

Кабінет міністрів України запровадив електронні лікарняні листки. Про це повідомив міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет.
Листок непрацездатності.

Як зазначив Дубілет, замість того, щоб виписувати лікарняні (офіційно, “листки непрацездатності”) на паперових бланках, лікарі будуть це робити через простий веб-інтерфейс із використанням цифрового підпису.

Дмитро Дубілет зазначає, що навколо лікарняних відбувається багато шахрайства. Їх можна купити в інтернеті за 200 грн. Бізнес та держава витрачають на фейкові лікарняні мільярди гривень на рік.

Тепер, коли вони будуть в електронній формі, підробляти їх без участі лікаря буде неможливо. А лікарям виписувати фейкові листки буде складніше, бо тепер все автоматично фіксується та аналізується у єдиній електронній системі.

З запровадженням електронних листків непрацездатності громадянам не потрібно буде відвідувати лікарню окремо, щоб закрити лікарняний. Лікар ставить строк лікарняного за замовченням і він може закриватись без додаткового візиту.

Оскільки система буде створена на базі вже існуючого програмного забезпечення Пенсійного фонду, вона практично не потребуватиме додаткових фінансових затрат на розробку та впровадження.

Попередній запуск електронних листків непрацездатності заплановано на квітень 2020 року.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, Кабінет міністрів оприлюднив інформацію про доходи українських міністрів, зокрема їхню середню зарплату, найменша — у Дубілета.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ