Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Кабмін направив 1,2 мільярда гривень на програму протезування

Кабмін направив 1,2 млрд грн на забезпечення протезуванням воїнів і людей з інвалідністю.

Про це повідомило видання Укрінформ.

Про це Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман розповів журналістам в Українському НДІ протезування, протезобудування та відновлення працездатності (Харків).

"Систему забезпечення людей протезуванням змінено. Раніше було замовлення на підприємство, але люди не завжди отримували якісні вироби. Зараз система така: за кожною людиною, у якої є проблема, йдуть кошти. Є каталоги кращих виробів, людина вибирає за своїми параметрами, а держава платить. На ці цілі - протезування воїнів і людей з інвалідністю - в цьому році ми виділили 1 млрд 200 млн грн ", - зазначив Гройсман.

За його словами, раніше була необхідність закуповувати такі величезні кошти за кордоном.

"Сьогодні Харківський інститут разом з колегами виробляє ці вироби високої якості. В минулому році держава виділила Харківському НДІ протезування 60 млн грн на придбання обладнання. У цьому році інститут отримав ще 70 млн грн", - додав Прем'єр.

Глава уряду разом з головою Харківської ОДА Юлією Світличною ознайомився зі структурними підрозділами Університету, а також тренажерними класами для воїнів, які використовують протези української марки, у тому числі, електронні.

Гройсман поговорив з воїнами і побажав їм міцного здоров'я та успіхів у реабілітації.

В клініці проходять протезування і реабілітацію 115 пацієнтів. За останні 5 років тут розроблено близько 70 нових конструкцій протезно-ортопедичних виробів та комплектуючих до них, а також 30 нових реабілітаційних методик. Вперше в Україні на базі Інституту сконструювали спеціальний тренажер, в якому можливе часткове відновлення руху для дітей із ДЦП.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ