Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Кабмін ввів надзвичайний стан в енергетиці

Кабінет міністрів ввів надзвичайний стан в енергетиці. Відповідне рішення затвердили на позачерговому засіданні уряду 15 лютого.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман вкотре засудив блокування поставок вугілля антрацитової групи з територій, тимчасово непідконтрольних уряду, повідомила Українська правда.

"Я вважаю, що блокада вугілля це злочин. Принаймні що стосується вугілля, про інше не берусь судити", – зазначив він.

Гройсман закликав учасників блокади її зняти, бо вона загрожує енергетичній безпеці України:

"Все інше, будь ласка, блокуйте, контролюйте, боріться з контрабандою і в цьому питанні можете на мене розраховувати", – зазначив прем'єр.

Як повідомила раніше Економічна правда, Кабінет міністрів у середу знову введе надзвичайний стан на ринку електроенергії через блокування поставок антрациту з неконтрольованих територій Донбасу. Про це на позачерговому засіданні уряду заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

"Сьогодні ми зібрали уряд для того, щоб ухвалити рішення про запровадження надзвичайних заходів в енергетичній системі нашої країни. Наголошую на тому, що дефіцит вугілля створений штучно і поіменний список людей, які це зробили, знає вся Україна", - сказав Гройсман.

"Уряд готовий жорстко боротися і бореться з будь-яким проявом контрабанди в будь-якому куточку України, але боротися з людьми не припустимо", - додав він.

"Я вважаю, що блокада сьогодні - це злочин. Саме в частині вугілля, інше я не беруся судити", - зазначив прем’єр.

Про плани ініціювати надзвичайний стан на ринку електроенергії на засіданні антикризового штабу 13 лютого заявляли в. о. голови НЕК "Укренерго" Всеволод Ковальчук та голова Міненерго Ігор Насалик.

"Введення надзвичайного стану дозволить "Укренерго" в ручному режимі обмежувати виробництво електроенергії одними ТЕС і збільшувати іншими в разі необхідності", - повідомляв Ковальчук.

Востаннє Кабінет міністрів вводив надзвичайний стан в енергетиці у грудні 2015 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ