Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Кам'янка-Бузькій центральній районній лікарні передали апарат ШВЛ

28 жовтня КНП «Кам’янка-Бузька центральна районна лікарня» отримала у межах спонсорської допомоги новий сучасний апарат штучної вентиляції легень. Обладнання придбали за кошти Фонду Ріната Ахметова та ДТЕК. Про це повідомили 29 жовтня у пресслужбі ЛОДА.
Фото Львівська ОДА

Загалом це вже четвертий апарат, який отримала районна лікарня від Фонду Ріната Ахметова цього року.

"Цьогоріч ми уже передали на потреби області 35 тис. експрес-тестів для діагностики вірусу та захисні костюми для медичних працівників, 21 апарат ШВЛ, які рятують людські життя не лише зараз, а й будуть рятувати їх після завершення пандемії. Сьогодні Кам’янка-Бузька ЦРЛ отримує один такий апарат і це вже 21-й апарат для Львівської області. В обласних лікарнях та зокрема в Кам’янка-Бузькій ЦРЛ отримують послуги працівники підприємства Добротвірська ТЕС та їх сім’ї. Тож допомога регіону є також частиною нашої відповідальності", - розповів директор ДТЕК Західенерго Олег Таращук.

Голова райдержадміністрації Христина Замула підкреслила, що сучасне обладнання допоможе медикам рятувати життя хворих на коронавірус, а також стане незамінним помічником у реанімаційному відділенні після завершення пандемії.

Апарат - це реанімаційне обладнання високого класу. Він автоматизований і значною мірою виключає людський фактор. Завдяки цьому обладнання може бути використане майже відразу ж після інсталяції практично в будь-якому куточку України, що дуже важливо в умовах епідемії, коли рятувати життя потрібно тут і зараз.

"Сьогодні у державі – чимало важливих завдань, одне з яких – боротьба з коронавірусом. Попри виклики, медики докладають всіх зусиль, щоб рятувати хворих та не допустити пандемії. Тільки спільні дії представників громади, бізнесу і влади можуть допомогти у вирішенні завдань, які стоять перед Україною у цій надзвичайній ситуації. Відповідальні компанії на власному прикладі показують, що бізнес може бути підтримкою для суспільства в такі нелегкі періоди",  - додала Христина Зумула. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ