Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Канадські лікарі безкоштовно прооперують у Львові близько десяти важкохворих дітей

Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
1/6
Делегація канадських лікарів із SickKids Hospital, що в Торонто, проведе понад 50 безкоштовних консультацій та 7 складних операцій хворим діткам з різних областей України. Деякі з оперативних втручань проводитимуть в Україні вперше.

Про це сьогодні, 18 червня, під час брифінгу розповів головний лікар Міської дитячої клінічної лікарні Львова Дмитро Квіт, передає кореспондентка Гал-інфо.

За його словами, до Львова прибуло шестеро канадських медиків-нейрохірургів, невропатологів та неонатологів на чолі з відомим професором Джеймсом Т. Руткою. Їхній візит вже вшосте відбувається в межах проекту співпраці між SickKids Hospital та Міською дитячою клінічною лікарнею. 

«Крок за кроком ми прогресуємо в освоєнні новітніх медичних технологій у нейрохірургії. 6 років тому ми починали з ендоскопічних, мініінвазивних втручань. Минулого року розпочали оперувати важкі форми епілепсії. А цього року застосовуємо новітню технологію не лише для України, але й для країн Східної Європи – це встановлення спеціального вагостимулятора при важких формах епілепсії», - зазначив Дмитро Квіт.

Як додав Джеймс Т. Рутка, оперування та консультування маленьких пацієнтів відбуватиметься щодня впродовж всього візиту канадських медиків. 

«Сьогодні ми провели операцію для дитинки, яка мала судомний синдром. Ці судоми спричиняла пухлина, яку нам вдалось повністю видалити. Наступна наша операція полягатиму у вживленні вагостимулятора. Така операція відбуватиметься у Львові вперше», - наголосив Джеймс Рутка.

Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
1/1

Варто зазначити, що до участі у цьогорічному проекті також запросили лікарів-нейрохірургів з Києва, Ужгорода та сусідніх областей. Українські медики матимуть змогу спостерігати за роботою канадських колег наживо через трансляцію з операційної. Координатор проекту, професор університету Торонто Мирослава Ромах зауважила, що такий обмін досвідом між українськими та канадськими медиками дає серйозний поштовх для розвитку вітчизняної медици. 

«Ми сподіваємось, що ваші молоді лікарі зможуть змінити систему охорони здоров’я в Україні. В них є бажання вивчати всі ці нові технології. Бажаємо, щоб суспільство підтримувало їх у цьому. Зміни завжди даються важко, але я надіюсь, що вони на краще. Підтримуйте свою молодь, бо якщо не буде надії для них, вони будуть виїжджати», - зазначила Мирослава Ромах.

Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
1/1

Додамо, проект фінансує Канадський благодійний фонд «SickKids Foundation» та громада українців у Канаді. Делегація кращих лікарів Торонто перебуватиме у Львові до 21 червня. Оперативні втручання, які проводитимуть канадські медики, зараз відбуваються лише у розвинених країнах Заходу. 

Канадські меценати пожертвували дитячій лікарні у Львові унікальне медобладнання

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ