Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Каналізаційний сморід у Львові загрожує здоров’ю мешканців, - кандидат медичних наук

Каналізаційний сморід у Львові має постійний негативний вплив на здоров`я мешканців та їх психічний стан. Про це у коментарі Гал-інфо розповів кандидат медичних наук з екології Олександр Колінковський.

Як він зазначив, каналіційні випари можуть містити в собі цілий ряд шкідливих газів. "Звичайно, що стверджувати про наявність тих чи інших газів можна лише після детальних досліджень, однак, зазвичай, каналізаційний запах може містити в собі сірководень, меркатани, аміак, сірководень та певну концентрацію вірусних мікроорганізмів ", - зазначив Олександр Колінковський.

Ці сполуки можуть викликати подразнення очей, дихальних шляхів, перчіння в горлі, головний біль та запаморочення. "Значного впливу на відкритому просторі вони не мають, однак в замкненому просторі, коли збільшується концентрації отруйних речовин в повітрі, це може викликати навіть летальні випадки", - зазначив Олександр Колінковський.

Окрім того, він зазначив, що тривала дія будь-якого запаху, навіть того, котрий вважається приємним, може мати негативний вплив. "Наприклад, запах свіжої випічки, ковбас, кави - для людей, що проходять повз, скажімо, хлібну крамницю, він здається приємним. Однак люди, котрі проживають поруч чи працюють на такому підприємстві, вони відчувають на собі негативний вплив таких запахів", - пояснив Олександр Колінковський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ