Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сморід у Луцьку: міськрада назвала джерело

Декілька років поспіль лучани скаржаться на сильний сморід, який виникає у різних частинах міста. Гидкий запах оповив місто і цими вихідними. Про це повідомив власкор Гал-інфо.
Фото Гал-інфо/ Мирослав Ватащук, очисні споруди у с.Липляни

Про проблему у соцмережі фейсбук розповіла лучанка Наталія Шафета. За її словами, вночі вона прокинулася від жахливого смороду в районі вулиці Чернишевського. З аналогічними турботами зіткнулися мешканці і інших районів міста.

Лучанка Наталія повідомила: "Центр міста смердить – жах, аж голова болить. Сморід підняв мене о 4 ранку, вікна закрила".

А мешканка мікрорайону цукрового заводу Світлана підкреслює, що там – гидкий запах стоїть постійно. Також лучани повідомили про сморід на 33-му кварталі і Привокзальному районі.

У міськраді запевняють, що джерело смороду у Луцьку – ідентифіковано. Начальник відділу екології Луцької міськради Оксана Лисак у коментарі Гал-інфо повідомила, що головним джерелом різкого запаху в облцентрі Волині є очисні споруди КП "Луцькводоканал" у селі Липляни. Тому, аби ліквідувати проблему, запланована їхня реконструкція. Наразі ж тривають підготовчі роботи, зокрема вивозять мул, який накопичувався роками. А власне реконструкція розпочнеться вже у 2022 році.

Гидота на мільйони: екологічне лихо під Луцьком

За словами Оксани Лисак, для зменшення негативного ефекту наразі вживають усіх можливих оперативних заходів.

Речниця Державної екологічної інспекції у Волинській області Анна Тумік у коментарі Гал-інфо зауважила, що до екоінспекції надходили скарги від мешканців Луцька на неприємний запах у місті.

"За належністю звернення направляють до Держпродспоживслужби. Адже контроль за дотриманням санітарного законодавства здійснює Держпродспоживслужба. Якщо це викиди зі стаціонарних джерел, які стосуються конкретного суб’єкта господарювання – то за зверненням громадян, екоінспектори проводять позапланову перевірку. Якщо під час перевірки виявляють перевищення нормативів викидів забруднюючих речовин - винних осіб притягують до відповідальності та нараховують збитки", - зауважила Анна Тумік.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ