Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Кандидат на посаду судді Тарас Пукаляк вважає, що його "замовили"

Пукаляк Тарас Михайлович, який відомий на Львівщині, зокрема, як керівник сумнівної фірми цукрового магната Матківського - ПП "Компанія "Перспектива Плюс" та одночасно як кандидат на посаду судді місцевого суду, подав до Галицького райсуду Львова позов про захист честі, гідності та ділової репутації проти Агенції інформації та аналітики "Гал-Інфо".
Photo by form PxHere

Як випливає із позовної заяви, Тараса Пукаляка обурили тексти двох публікацій, розміщених на веб-сайті Агенції інформації та аналітики "Гал-Інфо" минулого року під назвами: «Земельні оборудки кандидата на суддю Тараса Пукаляка» та «Як кандидат на суддю Тарас Пукаляк земельну оборудку провернув», в яких, як вважає позивач, міститься низка неправдивих відомостей.

Нагадаємо: у названих публікаціях йшлося про земельну оборудку, внаслідок якої із сільськогосподарського обігу вибули майже 6 га земель, розташованих на території Куликівської селищної ради Жовківського району. Мова йде про землі, на яких ТОВ «ТМ Партнерс» (керівником якого був Тарас Пукаляк) захотіло побудувати сонячну електростанцію «Куликів».

Окрім Тараса Пукаляка у цій земельній оборудці фігурували його родичі: матір - Пукаляк Надія Степанівна, теща - Романяк Віра Василівна, тесть - Романяк Олег Іванович.

Земельні ділянки біля Куликова родичі Пукаляка отримали у власність безоплатно – для ведення особистого селянського господарства. Надалі ці приватні землі зі зміною цільового призначення «перетворились» на землі під сонячну електростанцію та були внесені як негрошові активи до статутного капіталу ТОВ «ТМ Партнерс», у якому після цього змінилися учасники. Тобто Тарас Пукаляк та його родичі, згідно з цими реєстрами, після завершення цієї оборудки до ТзОВ «ТМ Партнерс» вже не мали жодного стосунку.

Вищеназваному позову передувала фактично аналогічна за змістом заява про спростування відомостей, що не відповідають дійсності, принижують честь, гідність та ділову репутацію, яка була скерована Пукаляком на адресу ТОВ «Агенції інформації та аналітики "Гал-Інфо". У цій заяві її автор, зокрема, вказував, що у нього є всі підстави вважати, «що вказані публікації є замовним матеріалом, адже містять абсолютно недостовірну інформацію». Однак переконливих фактів на підтвердження своєї «тези» не навів.

Дещо про «недостовірну інформацію», яку Тарас Пукаляк вимагає спростувати. Йдеться, зокрема, про таке: «провернення» Тарасом Пукаляком – «спритним львівським ділком» земельної оборудки».

Чому у позивача викликало, зокрема, незадоволення оціночне судження «спритний ділок» - взагалі не дуже зрозуміло. З огляду насамперед на те, що про його неабиякі «таланти» на ниві активної підприємницької діяльності "Гал-Інфо" розповідало у тому числі в інших публікаціях, оприлюднюючи вельми показові (особливо як для претендента на суддівську мантію) факти.

До речі, самі за себе говорять заголовки цих матеріалів: "Авіаційна" фірма, якою керує Тарас Пукаляк, заборгувала податківцям майже 1,5 млн. грн», «Навіщо кандидат на суддю Тарас Пукаляк бере участь в аукціонах з сумнівними результатами?», «Що спільного між "Аферою століття" та кандидатом на суддю Тарасом Пукаляком», «Хитра» оренда від підприємця Тараса Пукаляка», «Сумнівна фірма, якою керує Тарас Пукаляк, на аеромедичній евакуації освоїть майже мільйон гривень».

Згідно з інформацією на офіційному сайті Галицького районного суду Львова, справа за вищеназваним позовом Пукаляка Тараса Михайловича про захист честі, гідності та ділової репутації до розгляду призначена на 02.09.2021 року (на 14:00). Розглядатиме її суддя Романюк В. Ф. Зазначимо, що "Гал-Інфо" має намір детально висвітлювати хід цього судового процесу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ