Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Капітан "Норда" вийшов під заставу

У вівторок капітан затриманого прикордонниками судна "Норд" Володимира Горбенка відпустили під заставу, але зобов'язали кожного понеділка з'являтися на допит до слідчого в Головне управління СБУ в Криму, яке територіально знаходиться в Херсоні, - Дзеркало тижня.

Про це повідомила прес-секретар прокуратури Криму Тетяна Тихончик.

Вона розповіла, що капітан судна вийшов з ізолятора тимчасового утримання, і сьогодні він поїхав в лікарню.

"Після чого обіцяв прибути в ГУ СБУ в АРК для проведення слідчих дій: допиту у своєму кримінальному провадженні, а також в іншому, де він є свідком", - розповіла Тихончик.

За її словами, після виходу під заставу капітан "Норду" може повернутися до себе додому в Крим, де він прописаний, але зобов'язаний кожного понеділка з'являтися на допит до слідчого. Якщо капітан судна порушить це зобов'язання, буде піднято питання про його розшук і арешт.

Що стосується екіпажу судна, то, як зазначила прес-секретар прокуратури Криму, зараз члени екіпажу в Головному управлінні СБУ в Криму допитуються як свідки в рамках кримінального провадження щодо капітана, після чого вони будуть відпущені.

Пізніше в прес-центрі СБУ розповіли, що члени екіпажу судна "Норд" викликані в слідчий відділ спецслужби на допит у вівторок. "10 квітня 2018 року в слідчий відділ ГУ СБУ в АР Крим (з дислокацією в р. Херсон) для допиту в якості свідків викликані 9 членів екіпажу судна", - зазначили в СБУ.

25 березня корабель українських прикордонників затримав поблизу Обитічної коси в Азовському морі риболовецьке судно "Норд" під прапором РФ. Воно зареєстроване в анексованому Росією  Криму, десять членів екіпажу також мали при собі так звані "паспорти громадян РФ", видані в Керчі. Затримане судно і екіпаж відконвоювали у порт Бердянська.

Капітанові судна Володимиру Горбенку закидають статтю 332-1 КК (порушення порядку в'їзду/виїзду на окуповану територію України з метою нанесення шкоди інтересам країни). На членів екіпажу накладені штрафи, до кримінальної відповідальності їх не притягуватимуть.

6 квітня Херсонський міськсуд обрав капітану сейнера Володимиру Горбенку запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном до 31 травня з можливістю внесення застави - 35 тисяч гривень. Адвокати внесли гроші. Капітана звільнять після 10 квітня, поки що він знаходиться в ізоляторі тимчасового утримання.

Дзеркало тижня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ