Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Капітан Володимир Андрейчук, 8-разовий чемпіон світу з гирьового спорту, щодня піднімає 10 т заліза

Капітан Володимир Андрейчук, — спортсмен-інструктор спортивної роти Навчально-спортивної бази літніх видів спорту Управління спорту Міністерства оборони України, — знана особистість у гирьовому спорті не лише України, але й світу. Повідомив підполковник Вадим Бакай, Західний регіональний медіа-центр МО України.

Він — семиразовий чемпіон світу з двоборства, чотириразовий чемпіон світу з поштовху гирі, восьмиразовий чемпіон світу з ривка гирі, восьмиразовий чемпіон світу з поштовху довгим циклом, чемпіон Європи 2007 та 2008 років, чотириразовий рекордсмен світу, тринадцятиразовий рекордсмен України.

Для нього підняти 32 кілограмову гирю більше100 разів — звична річ.

Володимир, уродженець Івано-Франківщини, єдиний у багатодітній родині досяг чемпіонських висот.

Сьогодні атлет посилено готується до відповідальних змагань — Чемпіонату України з поштовху довгим циклом, який відбудеться у Тернополі 7-11 лютого поточного року. А вже на початку травня Володимир вирушить до Узбекистану, де пройде Чемпіонат світу з гирьового спорту.

Розклад його робочого дня дуже щільний, розписаний по хвилинах і включає у себе обов’язкові 2 тренування у спортивному залі, плавання у басейні та біг.

Минулого року до своєї скарбнички світових нагород Володимир Андрейчук додав золоту медаль, яку привіз з німецького Гамбурга і одну золоту та дві срібні — з італійського Мілану. Загальна кількість найвищих нагород чемпіона становить сьогодні 26 золотих медалей.

Свою спортивну кар’єру хлопець розпочинав зі школи, коли кожного ранку перед уроками з учнями проводили ранкову фізичну зарядку. Якраз ці заняття й стали першим поштовхом до зацікавлення спортом. А в десять років він активно тренувався: бігав, підтягувався, віджимався на брусах, піднімав штангу. З часом місце для тренувань майбутній чемпіон облаштував у себе вдома. У цьому йому допомогли батько та брати. Після закінчення школи вступив до Надвірнянського профтехучилища, де у вільний від занять час займався в секції дзюдо.

Володимир не полишав своє уподобання і під час строкової служби у морській піхоті, яка передувала вступу до Львівського військового інституту при Національному університеті «Львівська політехніка» на спеціальність «Фізичне виховання і спорт у Збройних Силах України». У вищому військовому навчальному закладі й почались перші чемпіонські здобутки Володимира.

Його перший дебют відбувся у 1998 році під час спортивного свята на честь Дня Перемоги — майбутній офіцер брав участь у змаганнях у вправі «підйом з переворотом». Того дня він вперше зробив 231 підйом з переворотом і, якби не стер руку до крові, можливо, зробив би більше. Зупинив його заступник начальника інституту полковник Леонід Кривизюк, який наказав закінчити вправу і пообіцяв 10 діб відпустки. По завершенні свята на плацу під час шикування особового складу інституту Володимир отримав відпускний квиток. А вже на п’ятому курсі, коли він завоював першу золоту медаль на чемпіонаті світу з гирьового спорту у ривку гирі, начальник вишу під час шикування на плацу зняв зі своєї руки іменний годинник від Міністра оборони України і нагородив хлопця.

До речі, до вступу у виш у Володимира не було жодного розряду. Однак вже наприкінці першого курсу він став кандидатом у майстри спорту з багатоборства ВСК. На четвертому році навчання він уже виконав норматив майстра спорту з гирьового спорту, а на п’ятому — здобув звання майстра спорту України міжнародного класу. Потім була офіцерська служба у військах на Закарпатті та Львівщині.

Сьогодні Володимир продовжує свою чемпіонську кар’єру. Він не обмежується силовими вправами та має намір до своїх численних титулів додати ще один — стати кандидатом наук з фізичного виховання, захистивши дисертацію на тему, дотичну до гирьового спорту, зокрема з поштовху довгим циклом. Тим більше, що у своїх наукових дослідження він використовує власний досвід і переконаний, що такий підхід дасть йому змогу якнайкраще дослідити обрану тему. Крім цього він видав посібник з гирьового спорту обсягом у 500 сторінок.

Щільний графік тренувань та участь у престижних змаганнях не заважають офіцерові займатися й громадською роботою. Він — голова Львівського обласного осередку гирьового спорту України і активно опікується розвитком цього виду спорту на Львівщині, бере участь в організації різноманітних змагань тощо.

Його досягнення високо цінують не лише у війську, а й органи міської влади, за успіхи на світових спортивних аренах Львівська міська рада надала офіцеру власне помешкання, що неабияк заохочує капітана до подальших звершень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ