Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Кардинал Тарчізіо Бертоне у Львові молився за мир в Україні

Сьогодні, 10 вересня, у межах святкування 25-річчя відновлення структур Римо-Католицької Церкви в Україні після Другої світової війни, у Катедральному соборі відслужили Подячну Святу Месу. Також сьогодні - День вшанування святого Католицької Церкви Блаженного Якова Стрепи. Богослужіння очолив делегат від Папи Римського, Державний Секретар Святого Престолу (2006-2013 роки), кардинал Тарчізіо Бертоне з Ватикану. Під час Меси кардинал молився за мир в Україні і передав благословення від Святійшого Отця. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Під час зустрічі з міським головою Львова Андрієм Садовим після Подячної Меси кардинал Тарчізіо Бертоне наголосив, що хотів би ще приїхати до Львова, адже це місто справляє добре враження. Також кардинал згадав свій попередній візит до нашого міста.

Нагадаємо, у межах святкування 25-річчя відновлення структур Римо-Католицької Церкви і вшанування блаженного Якова Стрепи – покровителя Львівської Архидієцезії Римо-Католицької Церкви в Україні, у Львові тривало молитовне чування та відбулась урочиста процесія з реліквіями блаженного.

Також кардинал Тарчізіо Бертоне освятить Дім Опіки в Брюховичах, де проживатимуть люди старші і хворі, а також священики-пенсіонери, зустрінеться з молоддю під час архидієцезіального Дня Молоді.

22 червня 2006 р. Папа Бенедикт XVI оголосив про призначення кардинала Бертоне Державним Секретарем Святого Престолу. Новий Держсекретар був уведений на пост 15 вересня 2006 р.

23-26 травня 2008 року відбувся візит Державного Секретаря Ватикану кардинала Бертоне в Україну.

31 серпня 2013 року Папа Франциск прийняв зречення кардинала Тарчізіо Бертоне з посади Державного Секретаря Святого Престолу, у зв`язку з досягненням пенсійного віку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ