Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

Папа продовжує підігравати росіянам і не вважає, що вони чинять звірства в Україні

Як повідомило видання Vatican News, під час сьогоднішньої зустрічі з прочанами Папа Франциск кілька разів скерував думку прочан до багатостраждальної України.

Він поновив свій заклик Папа поновив заклик молитися за українців, які є жертвами великої жорстокості.

Поновлюю моє заохочення молитися за багатостраждальну Україну: просімо у Господа миру для цього люду, що зазнає стількох мук, яке страждає від великої жорстокості, зазнає чимало звірств з боку найманців, які ведуть війну», – сказав Папа Франциск, звертаючись до учасників загальної аудієнції, що в середу, 9 жовтня 2022 р., відбувалася на площі Святого Петра у Ватикані.

Однак у своїй промові, Папа Франциск уникнув згадати росіян, які вбивають українців, натомість він вважає, що звірства в Україні чинять - найманці.

Зазначимо: найманець — людина, яка бере участь у збройному конфлікті, керуючись бажанням отримати матеріальну винагороду, і не є військовослужбовцем будь-якої офіційної армії. Натомість звірства на території України чинять саме військовослужбовці збройних сил російської федерації, яких ну ніяк не можна називати найманцями.

Це вже не вперше представники РКЦ виступають захисниками росії. Практично одразу з повномасштабним російським вторгненням в Україну, апостольська нунціатура в Україні опублікувала заяву про неприпустимість обмежувальних дій проти російської церкви. А напередодні Римо-католицький архієпископ Львівський Мечислав Мокшицький в інтерв’ю італійському виданню Avvenire.it сказав, що заборона російської церкви та російської мови в Україні є помилкою, і може стати джерелом ще більшого болю та розколу в країні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ