Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Карітас України» розпочинає акцію «Різдвяна свічка»

«Карітас України» розпочинає щорічну загальнонаціональну благодійну акцію «Різдвяна свічка». Кошти, зібрані під час акції, підуть на допомогу сиротам, дітям з малозабезпечених родин та сімей вимушено переселених осіб із зони бойових дій, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Всі свічки, які можна буде придбати під час акції, декоруються руками неповносправної молоді – підопічних Львівського Центру дозвілля та соціальної реабілітації для неповносправних молодих людей при Карітасі Львів  та їхніх батьків,  і розповсюджуються по всій Україні та за кордон. У 2010 році було розповсюджено майже 100 000 свічок, а у 2014 – понад  145 000 свічок.

Завдяки допомозі небайдужих людей, які придбають свічки під час акції, будуть організовані літні табори, діти зможуть мандрувати Україною, розвивати свої здібності у творчих гуртках.

Всі охочі мають змогу долучитись до акції, придбавши свічку за символічну ціну у парафіях греко-католицької церкви та представництвах Карітасу по всій Україні. Такими акціями Карітас намагається залучити всіх небайдужих людей до милосердя і жертовності. «Перед Різдвом ми всі намагаємось підготувати подарунки нашим рідним та близьким – придбання цієї свічечки, стане  приємною прикрасою вашого Різдвяного столу, але також ‒ вагомим подарунком дітям, яким довелося зіштовхнутись з важкими життєвими ситуаціями, а її вогник у наших оселях дасть їм світло надії на краще, розуміння того, що їх розуміють та підтримують», - зазначають організатори.

Довідка

«Карітас України» є членом конфедерації Caritas Internationalis – об’єднання понад 160 національних Карітасів, які допомагають щороку десяткам мільйонів потребуючих людей у майже 200 країнах світу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ