Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Керівництво Мінветеранів зустрілося з представниками "Карітас України"

Заступники Міністра у справах ветеранів Оксана Гаврилюк та Олександр Терещенко зустрілися з представниками БО ʺКарітас Україниʺ, - інформує прес-служба Мінветеранів.

Під час зустрічі сторони обговорили перспективні шляхи співпраці. Зокрема, йшлося про перспективу розробки спільних проектів та можливість долучити ветеранів і їхні родини до вже існуючих програм.

ʺМіністерство у справах ветеранів є активним лобістом інтересів ветеранів. Найбільш вразливою категорією з них є ветерани з числа внутрішньо переміщених осіб. Зокрема, йдеться про вирішення їх житлового питанняʺ, - наголосила заступник Міністра Оксана Гаврилюк.

Своєю чергою представники ʺКарітас Українаʺ наголосили на готовності співпраці у цій сфері. Перспективними напрямками співпраці є і програма домашньої опіки та робота з дітьми. Також йшлося про можливість спільного проекту щодо комплексної реабілітації, благодійні кошти для якої нададуть представники діаспори з Австралії. Це дало б можливість надати комплексні послуги з реабілітації понад десяти родинам ветеранів.

Заступник Міністра Олександр Терещенко звернув увагу присутніх на той факт, що програми Карітас могли б охопити ті сфери надання послуг, де вони не передбачені державою. ʺНа мою думку, перспективною сферою співпраці вже зараз є програма надання домашньої опіки для ветеранів-інвалідів, які працюють, оскільки наразі для цієї категорії осіб не передбачено надання допомоги соціального працівникаʺ, - зазначив він.

У підсумку робочої зустрічі присутні задекларували готовність до всебічної співпраці і спільної роботи над проектами, а також наголосили на тому, що обмін досвідом стане значною частиною цієї співпраці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ