Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

„Карпати” здобули перемогу над сімферопольською „Таврією”

Футболісти львівських „Карпат” поєдинок ІХ туру чемпіонату України проводили в Сімферополі проти місцевої „Таврії”. Відверто кажучи, мало хто з прихильників „зелено-білих” вірив, що їхнім улюбленцям в столиці Криму вдасться поповнити свій очковий багаж. Адже ні для кого не секрет, що перший чемпіон України - чи найнезручніший суперник для галичан. Достатньо сказати, що в 13-ти гостьових матчах із „Таврією” „Карпати” лише двічі (у сезонах 1992/1993 та 1998/1999 років) зуміли зіграти внічию, а в решті протистояннях перемогу святкували кримчани.

Перед звітним поєдинком через дискваліфікацію одразу двох основних центральних захисників Миколи Іщенка та Андрія Распопова у тренерського штабу „Карпат” виникла серйозна проблема – ким „латати” діри в обороні. Позицію було довірено Миколі Лапко та Олегу Тимчишину. Одразу зазначимо, що ветерани повністю виправдали покладені на них сподівання, і в тому, що ворота нашої команди так і залишилися недоторканими, є чимала їхня заслуга.
Перший тайм, упродовж якого суперникам довелося діяти під акомпанемент дощу, відбувся за значної територіальної переваги господарів, у складі яких особливою активністю вирізнявся бразильський півзахисник Едмар Апаресіда. Щоправда, до по-справжньому гольових моментів біля воріт „Карпат” справа доходила лічені рази. Але і в цих епізодах надійно діяв у рамці кіпер „зелено-білих” Андрій Тлумак. А от його візаві Саша Тодіч у першій половині зустрічі був практично без роботи. Отож за перші 45 хвилин матчу глядачі голів так і не дочекалися – 0:0.
Зовсім за іншим сценарієм пройшла друга половина зустрічі. У перерві керманич „Карпат” Олександр Іщенко зробив заміну: замість білоруського півзахисника Алєксєя Сучкова на поле вийшов Ігор Худоб’як. І саме він став справжнім героєм зустрічі. І справа не лише в тому, що на 64-й хвилині Ігор самотужки „порвав” оборону „Таврії” і забив м’яч у дальній нижній кут воріт Саші Тодіча – 1:0. З появою на полі Худоб’яка „Карпати” стали діяти значно активніше і доволі великими силами регулярно йшли вперед. Навіть коли рахунок став 1:0, підопічні Олександра Іщенка не відійшли назад, а продовжували шукати щастя біля воріт суперника. Тому не має нічого дивного в тому, що „Карпати” були значно ближчими до того, аби подвоїти рахунок, ніж „Таврія” до нічиї.
Після цієї перемоги „Карпати”, маючи в своєму активі 12 очок, у турнірній таблиці піднялися на п’яте місце. Свій наступний поєдинок „зелено-білі” проведуть найближчої неділі на полі стадіону „Україна” проти дніпропетровського „Дніпра”. Початок зустрічі о 15.00.
Головний тренер „Карпат” Олександр Іщенко так прокоментував гру: „Якщо проаналізувати дії обох команд, то перш за все слід відзначити, що гра носила більш емоційний характер, ніж змістовний. Ми знали, звідки очікувати найбільшу загрозу нашим воротам і, схоже, зуміли нейтралізувати небезпечний дует Едгар – Корнєв. Худоб’яку вдалося значно пожвавити наші дії і фактично він самотужки створив собі момент, який виявився гольовим. Я задоволений не лише здобутою перемогою, а й виявленим моїми хлопцями характером. Сподіваюся, ми довели всім, що наша кубкова невдача була прикрою випадковістю”.
Як зазначив Михайло Фоменко, головний тренер „Таврії”: „Таку бездарну гру своєї команди немає жодного сенсу коментувати. Залишається лише привітати команду суперника та її наставника із цілком заслуженою перемогою. Дітям важко грати у футбол з чоловіками. Адже для цього спочатку потрібно принаймні самим стати мужчинами. При підготовці до матчу ми попереджали гравців про сильні та слабкі сторони „Карпат”. Однак... Як я вже сказав, коментувати тут нічого”.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ