Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Керівництво шахти просить міліцію вигнати гірників-"хуліганів"

Керівництво ОП "Шахта "Червоний партизан" ТОВ "ДТЕК "Свердловантрацит" вважає хуліганською витівкою незаконне проникнення на підприємство представників так званої "Незалежної профспілки міста Свердловська".

Керівництво шахти звернулося з заявою до правоохоронних органів із проханням оцінити дії НПМС і видворити їх із території шахти, повідомляє департамент зі зв'язків із громадськістю ТОВ "ДТЕК".

За словами директора шахти "Червоний партизан" Євгена Кундрюкова, у числі представників НПМС "практично немає людей, які працюють на шахті, тому вони не можуть виступати від імені трудового колективу, але при цьому заважають нормальній роботі підприємства".

Департамент зі зв’язків із громадськістю ТОВ "ДТЕК" також посилається на заяву голови Свердловської територіальної організації Профспілки працівників вугільної промисловості України Віктора Рогочого, який називає діяльність НПМС політичною та провокаційною.

За його словами, інтереси трудового колективу шахти "Червоний партизан", згідно з колективною угодою, представляє винятково Профспілка працівників вугільної промисловості України, а "організація із сумнівною репутацією чисельністю в декілька десятків чоловік не може представляти його інтереси".

Як повідомлялося, група з 12 працівників відособленого підрозділу "Шахта "Червоний партизан" у четвер зайняла кабінет директора підприємства з метою висунути вимоги до власника енергохолдингу "ДТЕК" Рината Ахметова й голови Луганської облдержадміністрації Володимира Пристюка.

Гірники, які зайняли кабінет директора шахти "Червоний партизан", вимагають скасувати наказ директора "ДТЕК Свердловантрацит" про зміну організаційної структури підприємства. За їхніми словами, виконання цього наказу призведе до масових звільнень.

Крім того, вони вимагають повернути працівникам "ДТЕК Свердловантрацит" тринадцяту зарплату, визнати робочим часом увесь період, який фактично відпрацьовується щодня, - 9-10,5 годин.

У випадку ігнорування заяви шахтарі обіцяють пред'явити президенту Віктору Януковичу політичні вимоги, а також звернутися по підтримку в ПАРЄ, ОБСЄ й Міжнародну організацію праці.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ