Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Кілька десятків поліцейських постраждали у Франції під час заворушень

Щонайменше 24 поліцейських постраждали, троє з них перебувають у важкому стані, в результаті зіткнень між співробітниками органів правопорядку і протестувальниками проти реформи трудового законодавства, що відбулися в містах Франції в четвер, 28 квітня, - Лівий берег.

Затримано 120 учасників протесту. Поліцейські були змушені застосувати гранати зі сльозогінним газом.

Як зазначається, багатотисячні протести проходять в Парижі, Нанті, Гаврі, Ліоні, Марселі, Бордо, Ренні, Руані, Тулузі, Греноблі, Турі, Байонні, Страсбурзі та Орлеані.

У демонстраціях беруть участь загалом сім рухів. За даними організаторів, по всій країні на вулиці вийшли 500 тис. осіб, за даними поліцейських - 170 тис. Вони закликали прихильників "мобілізувати сили" напередодні чергового обговорення законопроекту в парламенті, призначеного на 3 травня.

Французи протестують проти реформи трудового кодексу, розробленої міністром праці Міріам Ель-Комрі. Законопроект дає можливість роботодавцям збільшувати кількість робочих годин і домовлятися про оплату понаднормових безпосередньо із співробітниками, минаючи профспілки. Також реформа передбачає спрощення процедури звільнення працівників.

У профспілках вважають, що реформа, покликана, за словами влади, боротися з безробіттям, на практиці призведе, перш за все, до погіршення умов праці.

Нагадаємо, в кінці березня у Франції відбулися зіткнення між поліцією і студентами, що протестують проти нового трудового кодексу.

11 квітня поліція розігнала маніфестантів руху "Ніч на ногах", які окупували площу Республіки в Парижі. Наметове містечко маніфестантів, що простояло на площі 11 ночей, демонтовано на світанку.

Лівий берег

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ