Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Кінозірка Бріджит Бардо заступилася за молдавських собак

Французька кінозірка Бріджит Бардо направила меру Кишинева Дорину Кіртоаке лист від імені свого фонду захисту тварин. Вона закликала мерію Кишинева скасувати рішення про знищення бродячих собак.

"Мене поінформували про ваше рішення вбивати бродячих собак у місті. Не можу уявити, що таке можливо", - заявила глава Фонду Бріджит Бардо для благополуччя та захисту тварин.

У своєму посланні, яке публікує в понеділок молдавська преса, 75-річна кіноактриса закликає мера молдавської столиці "не плямувати своє ім'я кров'ю" і знайти "гуманне вирішення проблеми бродячих собак".

Дорину Кіртоаке має намір офіційно відповісти захисниці тварин. Він розповів, що до своєї офіційної відповіді Бардо він обов'язково докладе фотографії людини, яку бездомні собаки загризли на смерть, і дитину, яку вони покусали.

На початку лютого 2010 Кишинівські влада ухвалила рішення присипляти бродячих собак, які заполонили місто. "Вони дичавіють і представляють смертельну загрозу для людей. Ситуація перейшла всі межі, з чим згодні навіть громадські організації із захисту тварин", - пояснив це рішення мер міста. У нинішньому році зареєстровано шість випадків нападу собак на людей, а в 2009 році жителя Кишинева загризли на смерть. Згідно з рішенням муніципального ради, бродячих собак відловлюють до спеціального розподільника. Якщо протягом 10 днів ніхто не вимагає їх повернення, їх присипляють.

Проте репортажі, які зняли прихованою камерою молдовські тележурналісти, свідчать, що собак вбивають з особливою жорстокістю. Доказ цих злочинів - закривавлені шкури, які принесли минулого тижня до мерії захисники тварин.

Раніше в Кишиневі намагалися вирішити цю проблему більш гуманно, шляхом стерилізації бродячих тварин. Однак запущений за допомогою європейських спонсорів проект так і не зняв проблему. Співробітники австрійського фонду Vier Pfoten International, які займалися стерилізацією тварин, покинули країну після того, як торік у квітні в Кишиневі відбулися масові заворушення.

Раніше Бріджит Бардо протягом двох років пожертвувала більше як 140 тисяч доларів для масової стерилізації та усиновлення 300 тисяч бездомних собак у Бухаресті. Вона також збирається дати притулок собакам в новому тваринному рятувальному центрі, який вона побудувала на своїй приватній території, передають Вести.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ