Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Кіотські гроші»: справу чотирьох обвинувачених скеровано до суду

6 червня обвинувальний акт стосовно чотирьох учасників замаху на заволодіння 336 млн грн, отриманих Україною на підставі Кіотського протоколу до Рамкової конвенції ООН про зміну клімату, скеровано до Солом’янського районного суду міста Києва. Про це повідомила прес-служба НАБУ.

Напередодні обвинувачені та їхні адвокати впродовж двох місяців ознайомлювалися з матеріалами слідства.

Так, директор ДП «Укрекоінвест» обвинувачується у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.15, ч.5 ст.191 («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»), ч.2 ст.382 («Невиконання судового рішення»), ч.1 ст.366 («Службове підроблення») Кримінального кодексу України. Директор КП «Одесаміськсвітло», який своїми діями сприяв виготовленню документації для участі у тендері фіктивних підприємств – у злочині за ч.1 ст.366 КК України.

Двом співробітникам ДП «Укрекоінвест», які входили до складу комісії з проведення конкурсних торгів цього підприємства, інкриміновано злочини, передбачені ч.2 ст.15, ч.5 ст.191, ч.4 ст.358 («Використання підробленого документу»), ч.1 ст.366 КК України.

Загалом слідством встановлено причетність до участі у замаху на вчинення зазначених кримінальних правопорушень десяти осіб. Один із ключових організаторів замаху на заволодіння державними коштами наразі перебуває в міжнародному розшуку. Стосовно нього застосують процедуру так званого заочного засудження (на підставі глави 24-1 КПК України). Стосовно двох осіб суд виніс вироки на підставі угод про визнання винуватості. Ще двох осіб оголошено у національний розшук. Матеріали щодо вчинених ними незаконних дій виділені в окремі провадження.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні детективи НАБУ розпочали 20 січня 2016 року.

Нагадуємо, відповідно до висновку судової економічної експертизи сума потенційних збитків від злочину становить 336 млн грн. Всього ж підприємство з ознаками фіктивності – ТОВ «Агротехбуд» – мало отримати грошові кошти в сумі 480 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ