Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ківа: "Інтер" міг сам організувати пожежу, щоб знищити докази їхнього зв'язку з терористами

Екс-керівник департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції Ілля Ківа вважає, що пожежа в офісі телеканалу "Інтер" могла бути інсценована з метою знищення доказів їхнього зв'язку з терористичними організаціями "ДНР" і "ЛНР". Таку думку він висловив в ефірі "112 Україна".

"Ситуація досить вибухонебезпечна і складна. Про те, що вчора цей проросійський телеканал свідомо сформував ситуацію і подібною пожежею знищував докази, які давали б можливість пов'язати їх з проросійською діяльністю на території України. Їхні зв'язки з терористичними організаціями "ЛНР" і "ДНР". Дуже зручно сформувати і знищити докази, та виступити в ролі невинних овечок, яких нібито негідники, патріотично налаштовані захисники образили", - вважає Ківа.

Він також спростовує звинувачення "Опоблоку" та "Інтера" про організацію підвезення людей на пікет телеканалу.

"Справа в тому, що він однозначно висловився на рахунок моєї участі, нібито я керую підвезенням якихось людей з Білої Церкви, й у нього є достовірна інформація. Цікаво, звідки вони отримують подібну достовірну інформацію, і хто їм пише сценарії для ескалації та підриву. Насправді, я в даному випадку не маю ніякого відношення до якихось підвозів якихось людей. У даному випадку, це чиста провокація, яка спрямована на ескалацію ситуації", - зазначив екс-співробітник поліції.

Раніше лідер фракції "Опозиційний блок" Юрій Бойко заявив, що акцією з організованогопідвезення людей до "Інтера" керує Ківа. Про це також заявили журналісти НІС.

Нагадаємо, біля офісу телеканалу "Інтер" по вул. Дмитрівській мітингувальники розбили намети і мають намір там ночувати. Вони заявили, що їхня акція безстрокова. Також під будівлю принесли шини.

Як повідомлялося, вчора, 4 вересня, мітингувальники підпалили шини під будівлею телеканалу "Інтер" на вулиці Щусєва. Відомо про 7 потерпілих унаслідок події.

Відкрито кримінальні провадження за статтями Кримінального кодексу України "Хуліганство" та "Умисне пошкодження майна". Є затримані. Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що учасники пікету під будівлею студії "Інтера", де сталася пожежа, у минулому – бійці ЗСУ.

Радник міністра МВС Зорян Шкіряк заявив, що слідчі столичної поліції вже вилучили відеозаписи з камер спостереження, розташованих біля офісу "Інтера".

Дев'ятьох затриманих після пожежі поліція відпустила.

112 Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ