Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Кладовища Львова від дерев очистить 23-річний директор (верхолаз) – за 648 тисяч

Йдеться про фізичну особу-підприємця зі Львова Дмитра Дробину, 1996 року народження, який став переможцем тендеру, організованого ЛКП "Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг" – щодо послуг «з видалення сухостійних, аварійних та фаутних дерев з територій кладовищ м.Львова».

До цього досвід виконання аналогічних робіт ФОПа Дмитра Дробини полягав в обрізці 5 дерев на суму 9 тис. грн.

Договір стосовно вищеназваної закупівлі на суму 648900,00 грн. підприємець Дробина Дмитро Олександрович та ЛКП «Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг» в особі його директора Олега Герасимюка підписали 28 квітня 2020 року.

Водночас із документів, наявних у відкритих джерелах, відомо також, що, окрім Дмитра Дробини, участь у даній закупівлі (з очікуваною вартістю 950 435,00 грн. з ПДВ) брали ще три ФОПа та одне ТзОВ. У числі цих учасників, цінові пропозиції яких виявилися вищими за пропозицію переможця тендеру, – фізичні особи-підприємці Яловенко Олександр Олександрович, Джива Дмитро Дмитрович, Булка Роман Борисович та ТзОВ «Деревій». У ФОПа Олександра Яловенка, зокрема, пропозиція булп вищою на 100 грн., у ТзОВ «Деревій» - на 1200 грн.

Однак найцікавіше полягає в іншому.

Із документів, які подав на тендер Дмитро Дробина, зокрема, відомо, що як фізична особа-підприємець він був зареєстрований лишень 23.10.2019 року. І що попередній досвід виконання аналогічної угоди ФОПа Дмитра Дробини підтверджується лише копіями договору від 03.03.2020 року із об’єднанням співласників багатоквартирного будинку «Окуневського 1» та акту приймання наданих послуг. Дані документи стосується «кронування дерев у кількості 5 штук з прибиранням та вивезенням». Загальна вартість договору становить дев’ять тис. грн.

Звертають на себе увагу й довідки, надані ФОПом Дмитром Дробиною голові тендерного комітету ЛКП "Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг" Річняку О. Насамперед – «довідка про наявність працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід для надання послуг».

У ній зазначено відомості лишень про Дробину Дмитра Олександровича, який, як вбачається, обіймає посаду директора (верхолаза) та має досвід роботи за спеціальністю п’ять місяців. У даній довідці також вказано, що «у разі потреби будуть додатково залучені працівники відповідної кваліфікації».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ