Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Кластер «ГорбоГори» презентує п’ять туристичних маршрутів

Проєктом «Розвиток сільського підприємництва та інфраструктури агротуристичного кластера «ГорбоГори» передбачено прокладання п’яти туристичних маршрутів, що проходитимуть територією кластеру.
фото - пресслужба ЛОДА

Про це Гал-інфо повідомили у пресслужбі ЛОДА.

«Сьогодні ми презентуємо туристичні маршрути, розробка та маркування яких є важливою складовою реалізації проєкту. На території, які охоплює кластер, працюють велика кількість фермерів, більшість з яких дрібні фермери, які виготовляють різноманітну та якісну сільськогосподарську продукцію. Туристи та відвідувачі зможуть не тільки помилуватися чарівними околицями цієї місцевості, але й відвідати господарства місцевих фермерів, ознайомитись зі специфікою сільської праці, скуштувати та придбати їхню продукцію», - зазначив заступник голови облдержадміністрації Віталій Загайний. Він також додав, що об’єднанню зусиль дасть змогу скоротити ланцюг посередників між виробником і кінцевим споживачем та з’єднати їх напряму.

«Розроблені 5 туристичних маршрутів – 2 велосипедних, 2 пішохідних та ще один кінний, увійдуть в обласну мережу туристичних шляхів, як складову національних. Таким чином, продукти проєкту матимуть більшу промоційну можливість, що своєю чергою збільшить відвідуваність нашого краю гостями та туристами» - висловив свою думку керівник ГО «Клуб велотуристів друзів природи «Рух», Анатолій Яремчишин.

Довідково:

Проєкт «Розвиток сільського підприємництва та інфраструктури агротуристичного кластера «ГорбоГори» передбачає будівництво туристично-інформаційного центру з магазином і фермерською кав’ярнею в с. Липники; туристичного кемпінгу «Агросадиба» в с.Раковець; туристичного кемпінгу Центр «Місто майстрів» в с.Виняви; закупівлю сільськогосподарської та автомобільної техніки, прокладання туристичних маршрутів тощо. Цьогоріч на реалізації проєкту з державного бюджету надійшли кошти в сумі 14 млн 873 тисяч гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ