Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Ключові посади у новій поліції повинні зайняти молоді кадри», - Хатія Деканоідзе

За її словами, ключові посади в Національній поліції повинні займати молоді професійні кадри, а не ті, хто 25 років служив виключно особистим інтересам. Про це глава відомства заявила сьогодні, 17 червня, під час випуску курсантів Національної академії внутрішніх справ України. Повідомили Гал-інфо в прес-службі МВС України.

«Для мене важливо, аби такі молоді люди, як патрульна поліція, як сьогоднішні випускники, які не зіпсовані системою, зайняли не тільки рядові посади, але і очолили ключові напрямки», - зазначила Хатія Деканоідзе.

Вона повідомила, що зробить для цього все можливе, але без єдиної політичної волі і мотивації співробітників нічого не вийде.

«Що значить мотивація? Це гідна зарплата і технічне забезпечення робочого процесу. Поки що наш бюджет не дозволяє нам вийти на високі показники по всіх параметрах. Ми забезпечуємо технічним обладнання на 32%, але я дуже сподіваюся, що незабаром вийдемо на 50%», - додала глава відомства.

Що стосується реформування системи поліцейської освіти, про що раніше заявляв міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, то зараз розробляється концепція поліцейської академії. За словами Хатії Деканоідзе, дуже важливо, щоб освітній інститут займався не тільки навчанням нових кадрів, а також мав можливість проводити перепідготовку чинного складу.

«Кожен співробітник поліції повинен розуміти, що якщо він претендує на високу посаду, то зобов'язаний постійно над собою працювати», - додала глава відомства.

На завершення Хатія Деканоідзе повідомила, що в найближчі дні презентує нові соціологічні дані, які були підготовлені разом з партнерами.

«У нас є проблеми, які мене дуже турбують. Але головне, що рівень довіри до нової поліції – 46%, а довіра до старої системи не перевищувала 5-6%», - повідомила вона.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ