Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

КНДР запустила чергову ракету - ЗМІ

Північна Корея запустила чергову ракету невпізнаного типу ракету на схід від Пхеньяну. Як повідомляє південнокорейське агентство Yonhap з посиланням на військових Південної Кореї, вранці 15 вересня КНДР випустила невідому ракету на схід від околиць Пхеньяну.

Також південнокорейські військові додали, що разом з США аналізують додаткову інформацію. На даний момент у Південній Кореї 8 ранку.

Як передає BBC з посиланням на японські ЗМІ, що в Токіо сподіваються, що північнокорейська ракета минула територію Японії, але проінформували населення про інцидент і закликали перебувати в притулок.

Нагадаємо, що 11 вересня Рада Безпеки ООН у понеділок одностайно ухвалив резолюцію, яка посилює санкційний режим проти КНДР. Це відповідь на ракетне випробування, вироблене Північною Кореєю 2 вересня.

Резолюція передбачає обмеження на закупівлю нафтопродуктів: КНДР буде дозволено купувати до 2 млн барелів на рік, що, ймовірно, призведе до зниження імпорту Північною Кореєю нафтопродуктів на 10%. Обмежується також імпорт сирої нафти на рівні останніх 12 місяців і запроваджується заборона на постачання в країну зрідженого природного газу і газового конденсату.

Крім того, сильно вдарить по КНДР заборону на експорт північнокорейського текстилю, який у минулому році приніс цій країні виручку в розмірі 752,5 млн доларів.

Також резолюція забороняє країнам ООН видавати нові дозволи на роботу для робітників з Північної Кореї.

У відповідь на посилення санкцій Пхеньяні пригрозили США "великий біль" в історії, а потім пообіцяли "втопити" Японії.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ