Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Книги та підручники шрифтом Брайля будуть безкоштовно передані дітям-біженцям

Благодійна акція «Українським дітям – українську книгу!» має на меті забезпечити книгами та підручниками дітей, які через російську агресію змушені були залишити свої домівки.

Як повідомляє Мінкультури, щоб діти-біженці отримали книги та підручники шрифтом Брайля, першим відгукнулось видавництво «Антологія». Воно спеціалізується на виданні таких підручників та художньої літератури. 

Видавництво вже передало для українських дітей вимушених переселенців 245 примірників (1032 частини) книг, виготовлених в універсальному дизайні для незрячих і слабозорих дітей. Ці книжки разом з іншими надійшли волонтерським центрам, створеним в Україні і європейських країнах, для подальшої передачі маленьким адресатам.

Чергова партія книг була підготовлена для відправки напередодні Міжнародного дня незрячих, яке щороку відзначається 13 листопада для того, щоб привернути увагу суспільства до потреб і прав незрячих людей.

Нагадаємо, що у межах благодійної акції «Українським дітям – українську книгу!» вітчизняні видавці зібрали близько 1 млн примірників друкованої продукції та безкоштовно передали її на склади корпоративних підприємств АТ «ДАК «Укрвидавполіграфія». Звідти книги відправляються волонтерським центрам в українських містах та країнах Європи, де зараз проживають переселенці. Понад 400 тисяч книжок вже доставлено адресатам.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ