Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Коли вступник подає документи одночасно на економіку, геодезію, хімію та архітектуру, то що тут скажеш...», – ректор «Львівської політехніки»

Як уже повідомляло Гал-інфо, у базу даних «Львівської політехніки» введено приблизно 22 тисячі заяв від вступників. При цьому є такі рекордсмени, які подали заяви одночасно на 48 напрямів. А потім «рулетка»: куди результати дозволять вступити. «Я вважаю, що це неправильно, мають бути професійно орієнтовані абітурієнти, які повинні знати, куди вони хочуть поступити Те, що абітурієнтам дозволяють подавати документи в необмежену кількість вишів і на необмежену кількість напрямів, – це суттєвий недолік», – про це сьогодні, 28 липня, у коментарі Гал-інфо повідомив ректор Національного університету «Львівська політехніка» Юрій Бобало.

«Якщо б абітурієту було б дозволено подавати документи на споріднені напрями, то це можна було б зрозуміти. Але коли вступник подає документи одночасно на економіку,  геодезію, хімію та на архітектуру, то що тут скажеш…», – зазначив Юрій Бобало.

 

З іншого погляду, теперішні правила вступу й самого абітурієнта заганяють у критичне становище. Адже коли оголосять результати вступної компанії,  він повинен буде протягом 5 днів подати оригінали документів тільки на один напрям. Якщо йдеться про один виш, то це легко зробити, але коли про різні – то вельми складно. «Є ризик, що вступник не потрапить на ту спеціальність, яка йому ближча до душі: банально не встигне оббігти всі виші», – наголосив Юрій Бобало.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ