Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Коли завершувати навчальний рік, адміністрації вирішуватимуть на місцях — МОН

Остаточне рішення про закінчення 2022/2023 навчального року прийматимуть воєнні адміністрації та адміністрації шкіл кожного регіону залежно від воєнно-політичної та безпекової ситуації.
Фото ілюстративне (автор: УГСПЛ)

Про це повідомив заступник міністра освіти та науки Андрій Вітренко під час брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

“Структура, термін навчального року визначається 10 статтею Закону України "Про повну загальну середню освіту". Відповідно до цієї статті, освітній процес у закладах загальної середньої освіти не має тривати довше, ніж до 1 липня будь-якого року. А його структура повністю визначається педагогічним колективом та педрадою закладу середньої освіти.

В умовах воєнного стану дія частини цієї статті призупинена, і визначення тривалості навчального року віддано до повноважень Кабінету Міністрів. Відповідно до постанови № 711 від 24 червня 2022 року під час дії режиму воєнного стану навчальний рік в Україні триває з 1 вересня 2022 року по 30 червня 2023 року. Тобто вже на розсуд воєнних адміністрацій кожного регіону залежно від воєнно-політичної ситуації, безпекової ситуації всередині країни, науково-педагогічна рада, засновники та цивільна адміністрація приймають остаточне рішення про закінчення цього 2022/2023 навчального року”, — сказав Вітренко.

Заступник міністра наголосив, що терміни завершення навчального року не вплинуть на проведення Національного мультипредметного тесту чи на вступну кампанію.

“Графік проведення НМТ чітко розрахований, узгоджений з усіма військово-цивільними адміністраціями, жодним чином тривалість навчального року не вплине на проведення вступної кампанії 2023 року”, — сказав Вітренко.

Нагадаємо, у 2023 році для вступу на бакалаврат потрібно скласти НМТ. Тестування проходитиме у дві сесії: основна  5 червня  23 червня; додаткова  11–24 липня.

Реєстрація для участі в Національному мультипредметному тесті триває з 3 квітня і до 3 травня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ