Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Комісія НАБУ відібрала три кандидати для подання Кабінету Міністрів України

Як повідомили в Комісії з проведення конкурсу на зайняття посади Директора НАБУ, відібрали три кандидати для подання Кабінету Міністрів України

Сьогодні, 4 березня 2023 року, комісія з проведення конкурсу на зайняття посади Директора Національного антикорупційного бюро України через відкрите голосування визначила трьох кандидатів, які відповідають вимогам та мають кращі професійний досвід, знання і якості для виконання службових обов’язків Директора НАБУ для подання Кабінету Міністрів України. Ними стали:

1. Гупяк Сергій
2. Кривонос Семен
3. Осипчук Роман

Завданням комісії було оцінити доброчесність, професійний досвід, знання та якості кандидатів з метою визначення трьох фіналістів; забезпечити прозорий і справедливий підхід до відбору нового Директора НАБУ та слугувати незалежним арбітром для учасників конкурсу.

Комісія врахувала досвід проведення попередніх конкурсів на керівні посади в органи державної влади та поєднала етапи конкурсу з вимогами, передбаченими Законом України про НАБУ.
Конкурс проходив під час війни, масованих ракетних ударів по українських містах та постійних повітряних тривогах. Попри усе, комісії вдалося у максимально стислі строки провести усі етапи конкурсу і відібрати кращих кандидатів. 

Зокрема, на першому етапі збору документів, було отримано 78 пакетів документів, опрацьовано на відповідність вимогам конкурсу і допущено до наступного етапу 74 кандидати. Другий етап тестування складався із серії тестів, як то тестування на знання законодавства, тестування на загальні здібності та навички, оцінювання особистісних компетенцій та виконання практичного завдання. 

За результатами усіх тестувань та практичних завдань на третьому етапі залишилися 21 кандидат. Фінальний етап співбесід передбачав співбесіду на доброчесність та співбесіду на професійну компетентність. Як результат, комісія відібрала трьох кращих кандидатів.

Микола Кучерявенко: «Сильна антикорупційна система важлива не лише зараз, її важливість для суспільства буде лише зростати у майбутньому, коли розпочнеться відбудова країни після війни. Тому, майбутній директор НАБУ у спільному баченні членів комісії – це кращий слідчий, і кращий адміністратор слідчої установи, і лідер з баченням візії майбутнього НАБУ, з яким/якою працюватиме велика команда цієї інституції.»

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ