Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Комітет Ради з нацбезпеки підтримав санкції проти каналів NewsOne і 112

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони підтримав проект постанови парламенту про персональні санкції, пов'язані з роботою телеканалів 112 та NewsOne. За це рішення проголосували 9 з 12 членів комітету.

Санкції передбачають низку обмежень, включаючи позбавлення ліцензій каналів, заборону користуватися радіочастотами і блокування активів. В проекті постанови сім компаній, до яких пропонують ввести санкції: «Аріадна ТВ», «Новий Формат ТВ», «ТВ Вибір», «Телерадіокомпанія «112-ТВ», «Лідер ТВ», «Партнер ТВ» і «Новини 24 години». Перші шість компаній повʼязані з телеканалом 112, а осатння — з NewsOne, повідомило видання theБабель.

Рада не зможе самостійно ввести ці санкції, вона повинна буде звернутися до Ради національної безпеки і оборони для того, щоб вона затвердила їх.

За словами депутата Верховної Ради Мустафи Найєма, також планується ввести санкції проти екс-глави Адміністрації президента Віктора Медведчука і пов'язаних з ними господарюючих суб'єктів.

20 вересня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову виїзну перевірку NewsОne з метою з'ясувати, чи дотримується супутниковий телеканал норм чинного українського законодавства. Служба безпеки вимагає від Нацради перевірити NewsOneчерез використання в ефірі фраз «партія війни» і «братовбивча війна».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ