Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Комітет Верховної ради схвалив перевибори у Сєвєродонецьку

Комітет Верховної Ради України одноголосним рішенням рекомендував парламенту призначити позачергові вибори Сєвєродонецької міської ради на 26 лютого 2017 р. Про це повідомив автор відповідного проекту постанови, представник «Нашого краю» Сергій Шахов, плвідомила прес-служба "Нашого краю".

За його словами, позаминулого тижня Комітет з питань держбудівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування відклав розгляд проекту постанови про перевибори у Сєвєродонецьку та створив робочу групу для поглибленого вивчення питання.

«За час, що минув, навіть найбільш скептично налаштовані члени комітету переконалися у необхідності провести перевибори. Усі присутні на засіданні комітету одноголосно проголосували за те, щоб рекомендувати парламенту призначити позачергові вибори Сєвєродонецької міськради на 26 лютого 2017 року», – зазначив Сергій Шахов.

Представник «Нашого краю» переконаний, що ситуацію у тимчасовій столиці Луганщини – прифронтовому Сєвєродонецьку, потрібно повернути в законне русло якомога швидше.

«Ситуація, яка склалася у Сєвєродонецьку, має ознаки захоплення влади шляхом перевищення міськими депутатами своїх повноважень: вони неодноразово порушували закон та регламент. Це загрожує місцевому самоврядуванню і державі загалом, оскільки Сєвєродонецьк знаходиться на відстані кількох десятків кілометрів від лінії фронту», – підсумував Сергій Шахов.

Як відомо, проект постанови № 247 «Про призначення позачергових виборів Сєвєродонецької міської ради Луганської області» зареєстровано у Верховній Раді 7 жовтня 2016 р.

Ініціатори проекту – 37 народних депутатів, які представляють різні політичні сили у Верховній Раді.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ