Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Комітет жіночого спротиву: «Чужих дітей не буває»: безтермінова акція жінок-матерів

Учора, 24 липеня у Львові о 18.00 біля пам’ятника Т. Шевченкові розпочалася всеукраїнська безтермінова акція жінок-матерів «Чужих дітей не буває», яка продовжиться в Києві. Ознакою приналежності до акції «Чужих дітей не буває» є одягнуте біле полотно (1.50см ´ 1.80 см), можна простирало з надписом «МАМА», повідомили організатори акції, Комітет жіночого спротиву.

Крім того, комітет скерував відкритого листа президентові України Петру Порошенку, в якому висловив підтримку ухваленню закону про часткову мобілізацію.

Автори лист висловили сподівання, що норми, зазначені у цьому законі, будуть сумлінно дотримуватись чиновниками на місцях.

«Ми підтримуємо ініціативи, виголошені з трибуни Верховної Ради 23.07.2014 р. щодо: регулярної ротації бойового складу в зоні АТО;  контролю за коштами, які виділяють для армії;  проведення мобілізації для участі в АТО пенсіонерів МЗС, ДАІ, прокуратури тощо, які мають досвід і здоров’я виконувати присягу», - йдеться в документі.

Автори листа також наголосили на тому, аби можновладці не позбавляли  честі відчути себе захисником Батьківщини синів та родичів народних депутатів, Президентів України, державних службовців усіх рангів та чиновників.

  «Віримо, що такі бійці гордо й ефективно захищатимуть незалежність і цілісність Української держави на рівні з простими українськими солдатами, як це роблять сини королівських родин цілого світу», пишуть вони.

Листа підписали Лідія Бойчишин ‑ Комітет жіночого спротиву;   Ольга Пастушенко – Союз Українок; Ганна Папірник – Жіночий вибір;  Тетяна Шаленко – Жіноче товариство імені Олени Теліги; Любов Максимович ‑ Жіночі перспективи; Стефанія Шабатура – Марійське товариство «Милосердя».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ